Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni Nesil Kameralar Merceksiz Olabilir

Yeni Nesil Kameralar Merceksiz Olabilir

admin admin -

Fotoğraf birçok kullanıcı tarafında gerek günlük yaşam gerekse kurumsal bir iş için kullanılabiliyor. Günümüzde özellikte mobil cihaz seçiminde önemli bir faktör ise telefonların kameraları. Mobil cihazın kamerasının yetersiz olduğu durumlarda ise DSLR kameralar yani profesyonel kameralar işin içine giriyor. Bu yeni geliştirilen teknoloji ise herhangi bir mercek kulanımına gerek kalmadan cisimler üzerine gönderilen ve ardından geriye dönen sinyalleri alarak görüntü oluşturan bir teknoloji kullanıyor.

Bu teknoloji sayesinde özellikle mabil cihazlardaki kamera için oluşturulan kamera çıkıntıları giderilebilir ayrıca daha küçük ve kompakt çihazlar üretilebilir.

Bu konuda Çalışmanın baş mühendisi Reza Fatemi, “Mekanik bir nesneyi taşımak yerine ışığı manipüle ederek inanılmaz hızlı bir şekilde görüntü oluşturabiliriz” diyor.

Sizi çok heyecanlandırmadan şunu belirtelim ki şuan üretilen bu kamera ile alınan görüntüler akıllı telefonlarınız ile çektiğiniz görüntülerin bi hayli uzağında. Şimdilik  8 x 8 diziler ile toplam 64 alıcısı bulunuyor. İleriki dönemlerde alısı sayısının artırılmasıyla daha yüksek çözünürlüklü ve kaliteli resimler çekmek mümkün olabilir. Bu konuda nanoteknoloji üreticileri için yeni bir fırsat doğmuş gibi gözüküyor.

Yazımızı destekler nitelikte olan ekibin bir diğer üyesi Behrooz Abiri bu konuda: Ekibin bir diğer üyesi Behrooz Abiri “Uygulama alanlarımız gerçekten sonsuz. Günümüzün akıllı telefonlarında kamera donanımı, telefonların kalınlıklarını belirleyen en önemli detay. Bu mercek kalın kamera çıkıntılarını ve kalın telefonları tarihe gömebilir” ifaldelerinde bulundu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir