Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yeni Teknoloji İle Dünyanın En Büyük Güneş Balığı Keşfedildi

Yeni Teknoloji İle Dünyanın En Büyük Güneş Balığı Keşfedildi

admin admin -

Yüzyıllar boyu güneş balığı, bilim adamlarına gözükmüyor ve bilim insanları da onu her yerde arıyorlardı.

Okyanusun derin sularında yaşayan güneş balığının yeni bir türü, Murdoch Üniversitesi doktora öğrencisi tarafından yönetilen uluslararası bir araştırma ekibi tarafından keşfedildi.

Veterinerlik ve Yaşam Bilimleri Okulu’ndan Marianne Nyegaard araştırmaları sonucunda, Hindistan Pasifik bölgesindeki okyanus balığı deniz canlılarının genetik özelliklerini araştırırken yeni bir güneş balığı türünü ortaya çıkardı.

Daha önce isimleri tanımlanmamış olan türün adının Hoodwinker Sunfish (Mola tecta) olarak koyulduğu belirtildi.

İşte karşınızda, dünyanın en büyük yeni güneş balığı.

Okyanus güneş balığı, tüm kemikli deniz canlılarından en ağırı ve en belirgin memeliler arasındadır. Bazı cinsleri, 2 ton ağırlığa ve 3 metreye kadar büyüdüğü görülmüştür.

Dört yıldır güneş balıklarını inceleyen ve zorlu bir görev üstlenmenin ardından Bayan Marianne Nyegaard, buluşunun sevincini yaşarken, “On yıl öncesinde Japonya’dan araştırmacılar, Avustralya sularında bilinmeyen bir sürüyü keşfetmişti. Genetik kalıntılar bulunmuştu ancak şimdi yeni bir güneş balığı türünün ortaya çıkmasından dolayı oldukça heyecanlı ve sevinçliyim. Ayrıca türün keşfedilmesinde teknolojinin ilerlemesi de çok etkili oldu. Belki de teknoloji bu kadar gelişmemiş olsa, bu keşfi yapamayacaktık. Yapsak bile tamamen şansımıza güvenecek belki de yüz yıllar boyu bu türün varlığından bile haberimiz olmayacaktı. Ayrıca yeni teknolojik aletler ile buluşlar daha hızlı gerçekleştiriliyor” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir