Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yolcu Uçağına İndiği Esnada Drone Çarptığı Açıklandı

Yolcu Uçağına İndiği Esnada Drone Çarptığı Açıklandı

admin admin -

Her bir bütçeye hitap etmekte bulunan yüzlerce değişik model seçeneği ile birlikte son senelerde fazlasıyla popüler duruma gelen drone’lar, havadan görüntüleme hususunda fazlasıyla başarılı işlere imza atılmasını sağladığı esnada, maalesef kötü niyete sahip olan kişilerin kullanımıyla beraber yolcu uçaklarında çok büyük bir tehdit oluşturmakta.

Defalarca kez yaşanmasına karşın halen bir çözüm bulunamamış olan yolcu uçağı ve de drone çarpışmalarına, bu defa ise Buenos Aires Jorge Newbery isimli hava alanında bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Arjantin asıllı havayolu şirketlerinden Aerolineas Argentinas’a ait olan Boeing 737-800 tipindeki yolcu uçağına piste fazlası ile yakın bir mesafede iken bir drone çarptı. Olay esnasında uçakta çok hafif bir hasar oluşurken, problemsiz bir biçimde iniş gerçekleştirildi.

Arjantin’de yer alan Sivil Havacılık Otoritesi tarafından  bu olay ile ilgili olarak bir soruşturma başlatılır iken, uçağın  görevli olan pilotları burun bölümüne çarpmış olan drone’un motora çarpması halinde çok büyük bir kazanın meydana gelebilecek olduğunu da açık bir şekilde ifade etti.

Yetkililer ise daha 3 hafta önce benzeyen bir olayın daha yaşanmış olduğunu ifade ederken, uçağa çarpmış olan drone ve de bununla bağlantılı bir şekilde kullanan kişinin havaalanının yakınlarında tespit edilememiş olduğu açıklandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir