Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YouTube Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

YouTube Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

admin admin -

YouTube Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

YouTube, 2005’ten beri var olan bir video paylaşım sitesidir. Site, kullanıcıların video yüklemesine, görüntülemesine ve paylaşmasına olanak tanır. Sitesinde her ay 1 milyardan fazla tekil ziyaretçi ve 2 milyar saatten fazla izlenme ile dünyanın en popüler web sitelerinden biri haline geldi.

Bu makale, YouTube hakkında bilmeniz gerekenleri ele alacaktır: tarihçesi, nasıl çalıştığı, YouTube’da hangi içeriklerin popüler olduğu, bugün dünyanın en popüler YouTuber’larından bazıları nelerdir ve içeriğinizin internette viral olmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Youtube.

1YouTube’un Tarihçesi: 2005 yılında, üç eski PayPal çalışanı, kullanıcıların videoları başkalarının ücretsiz olarak izlemesi için yüklemesine izin veren “YouTube” adlı bir video paylaşım sitesi oluşturdu. Yüklenen ilk videonun adı “Hayvanat bahçesindeki ben” idi. 2006 yılında Google, YouTube’u 1,65 milyar dolarlık hisse senedi karşılığında satın aldı ve Google CEO’su Eric Schmidt, Steve Chen tarafından YouTube’un kurucularına danışman olarak atandı.

YouTube Abone sayısının Önemi Nedir?

YouTube, on yıldan fazla bir süredir var olan bir sosyal medya platformudur. 1 milyardan fazla kullanıcısı ile dünyanın en popüler ikinci arama motorudur.

YouTube, işletmelerin ve markaların hedef kitlelerine ulaşmaları için önemli bir araçtır. Tüm sosyal medya platformlarında paylaşılabilen videolar oluşturma fırsatı sunar ve YouTube videolarını web sitelerine, bloglara veya e-posta bültenlerine yerleştirmek kolaydır.

2018 itibariyle, YouTube’da her gün 2 milyar saatin üzerinde video izleniyor.

YouTube Kanalınızın Abonelerini Neden Önemsemelisiniz?

YouTube, ikinci en büyük arama motoru ve en popüler sosyal medya platformlarından biridir. 1 milyardan fazla kullanıcısı var, bu nedenle reklamverenlerin onu hedef kitlelerine ulaşmak için kullanması şaşırtıcı değil.

Peki ya birkaç yüz abonesi olan bir YouTube kanalınız varsa? Markanızın hala değeri var mı?

Evet ve hayır. Binlerce aboneniz olmasa bile YouTube abone satın al ile başarılı olabilirsiniz. Ancak bu, ne tür içerik ürettiğinize bağlıdır. Yüksek kaliteli görsellere sahip ilgi çekici içerik oluşturmuyorsanız, markanız daha büyük kanallara karşı reklam doları için rekabet edemez.

YouTube’da Görüntülemeleri Artırmak Neden Önemli?

YouTube, işletmeler için harika bir pazarlama platformudur. Günlük 1 milyardan fazla benzersiz kullanıcıya sahiptir ve günde 1,6 milyar saatin üzerinde içerik izlenmektedir.

YouTube, birçok şirket için harika bir pazarlama aracıdır, ancak videolarınızı doğru kitleye ulaştırmak zor olabilir. İşte burada YouTube izlenme satın al devreye giriyor. Videonuz ne kadar çok izlenirse, videonuzu doğru kişilere ulaştırma ve bu potansiyel müşterilerin sattığınız şeyi satın almalarını sağlama şansınız o kadar artar.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir