Tekno Bilgi

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YouTube izlenmeleri artıracak SEO teknikleri neler?

YouTube izlenmeleri artıracak SEO teknikleri neler?

admin admin -

YouTube izlenmeleri artıracak SEO teknikleri neler?

Dünyanın en büyük içerik platformu olan YouTube günümüzde binlerce içerik üreticisine ev sahipliği yapıyor. Son dönemlerde içerik üreticilerini desteklemek için yeni özellikler duyuran platformda dinamikleri bilmeden öne çıkmak ise çok zor.

Bu noktada pek çok içerik üreticisi YouTube’da öne çıkmak için de SEO optimizasyonu gerektiğini gözden kaçırıyor. Kanalınızın daha fazla izleyiciye ulaşması için içeriklerinizi sadece yüksek kaliteyle çekip iyi editlerle yüklemeniz ne yazık ki artık yeterli değil. YouTube’un Google bağlı bir içerik platformu olduğunu ve öne çıkmak için bazı SEO’ya ihtiyacınız olduğunu unutmamanız gerekir. Peki içerik üretmeye yeni başlayacaklar ne yapmalı? Ya da bir süredir içerik üretmeye devam ediyor ancak hala istediğiniz izlenmeyi alamıyorsanız nelere dikkat etmelisiniz? Bu yazımızda tüm bu sorulara yanıt arayanlar için YouTube izlenmeleri artıracak SEO tekniklerine değineceğiz.

Öncelikle YouTube SEO kavramından söz edelim. Bu tıpkı Google aramalarında olduğu gibi YouTube’da da sizi öne çıkaran algoritmanın bir parçasıdır. Bu noktada içeriklerin kalitesi kadar, yüklenme biçiminin de önemli olduğunu bilmeniz gerek. YouTube SEO’sunda şunlara dikkat etmelisiniz;

Rakip analizi ve doğru anahtar kelime seçimi

Öncelikle içerik ürettiğiniz konuda rakip analizi yapmalı, stratejilerini benimsemeli ve öne çıkmak için kendi özgün dilinizi yaratmalısınız. Burada bahsettiğimiz özgünlük içerik başlıklarından ziyade konuyu ele alış biçiminizdir. Buna ek olarak anahtar kelimelerinizi de iyi seçmelisiniz. YouTube SEO’su yaparken anahtar kelime seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta uzun kuyruklu anahtar kelimelerle kısa uyruklu anahtar kelimeleri bir arada kullanmaktır. En sık aranan kelime öbeklerini seçmeniz o kelime öbeğinde çok fazla içerik olması durumunda sizi geriye düşürebilir. Anahtar kelimi seçiminde YouTube SEO araçlarından yararlanabilirsiniz. En kullanışlı YouTube anahtar kelime araçları şunlardır;

  • Keyword Tool
  • Ahrefs
  • Semrush
  • Youtube Analytics
  • Keyword Tool Dominator
  • Kparser
  • Keyword Keg

 

Video kategori seçimi

Youtube’a video yüklediğinizde videolarınızı ekleyebileceğiniz birçok kategori bulunmaktadır. Yapmanız gereken hedef kitlenizi iyi belirlemek ve içeriğinizin daha çok izleyiciye ulaşması için videolarınızı doğru kategori seçimlerinde yüklemek. YouTube algoritması içeriğin konu başlığı ve kategorisiyle alakalılık düzeyine önem verdiğinden öne çıkmak için farklı kategoriler seçmeniz size fayda sağlamayacak, aksine geriye düşmenize neden olacaktır.

Video kalitesi

Bir diğer önemli detay ise video kalitesidir. Günümüzde çözünürlük pek çok izleyici için önemli bir detay olduğunu sakın unutmayın. Videolarınızı imkanlarınız el verdiğince en yüksek kalitede çekmeli ve yüklemelisiniz.

Video başlığı ise sizi kullanıcılarla buluşturan bir aracıdır. Bu nedenle başlığınız içeriğinizle ne kadar alakalı olursa kullanıcılar videoda o kadar zaman geçirir ve YouTube sizi kullanıcı dostu bir kanal olarak görmeye başlar. Video başlığınızı seçerken Ahrefs, SemRush, Keywordtool.İO gibi araçlardan yararlanmanız faydalı olacaktır.

Küçük resimleri seçerken dikkat edin

Youtube’da SEO tekniklerinde bir diğer önemli konu da küçük resimlerdir. Kanalınızda video izlemeyi seven kişiler olarak küçük resimlerinizi görürler ve ilginç görseller bulduklarında videolarınızı izlemeyi tercih ederler. Videonuzun kaç kez izlendiği, SEO sıralamanızı etkileyen önemli faktörlerden biridir.

Video açıklamalarınızı iyi yapın

YouTube üzerinde SEO çalışmaları yapacak olan kanal sahiplerinin YouTube videolarının anlatımına dikkat etmesi gereken konulardan biri. Çünkü YouTube SEO stratejilerinde yer alan video açıklamaları, videolarınızın daha çok öne çıkmasını sağlayacaktır. Özellikle içerik üretmeye yeni başladıysanız hacmi küçük olan anahtar kelimelerle arama hacmi büyük olan anahtar kelimeleri bir arada kullanmanız sizin için faydalı olacaktır.

Hashtagler ve etiketler

Hashtagler ve etiketler günümüzde sosyal medya ve içerik platformlarının bel kemiği gibidir. Pek çok kullanıcı gündem konularını hastaglarlerden takip ettiğinden video açıklamalarınızda mutlaka içeriğinize uygun hastaglare ve YouTube algoritmasının videonuzu potansiyel izleyicilerin karşısına çıkarması için seçtiğiniz kategoriyle alakalı etiketlere yer vermeniz gerekmektedir.

Backlink

Kullanıcıları kanalınızda daha fazla tutmanın en iyi yollarından biri de backlinkerdir. Kanalınızdaki video sayınız arttıkça anlattığınız içeriğe yakın ya da alakalı konuları linkleyerek kullanıcıları diğer içeriklere yönlendirmeniz site içi backlink görevi göreceğinden zamanla kanalınızın daha görünür olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra eğer bütçe ayırabiliyorsanız site dışı backlink yöntemine de başvurarak diğer içerik üreticilerinin ya da haber siteleri, blog gibi yazılı medya kanallarından sayfanıza yönlendirme almanız da sizi YouTube SEO’sunda öne çıkararak izlenme sayınızın artmasını ve videolarınızın öne çıkmasını sağlayacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir