iOS ve Android’e rakip

iOS ve Android’e rakip
iOS ve Android’e rakip hande erol

Akıllı telefon sektöründe şu anda pazarı domine eden 2 taraf bulunuyor. Bunlardan biri, Apple’ın yalnızca kendi cihazlarında kullandığı iOS işletim sistemiyken diğeri, Google’ın herkesle paylaştığı ve açık kaynaklı olarak sunduğu Android olarak biliniyor. Ortaya çıkan bilgilere göreyse Hindistan, kendi işletim sistemini geliştirerek sektörün yeni gücü olmak istiyor.

Hindistan Elektronik ve Bilişim Devlet Bakanı Rajeev Chandrasekhar, yaptığı bir röportaj sırasında hükümetin yerel bir mobil işletim sisteminin oluşturulmasını sağlayacak bir politika planladığını söyledi. Chandrasekhar, bu yerli işletim sistemini oluşturmak için yeni başlayanların ve akademik kurumların yeteneklerini araştırdıklarını söyledi.

Son on yılda mobil işletim sistemi tahtına hak iddia eden BlackBerry 10, Bada OS, Tizen, Windows Phone ve WebOS pek çok aday oldu. Fakat hepsi bu uğurda çalışmalarını sürdürürken, ya rakipleri altında ezildiler, ya da bir şeyleri yanlış yaparak birer birer yok oldular.

Bunun en büyük sebebiyse, çoğunlukla giriş ve orta segmentin satıldığı bu ülkede iOS’dan ziyade Android’in kullanıcıları hedeflenecek. Dolayısıyla bunu başarabilmek için de uygun fiyatlı cihazların ve beraberinde getirdikleri düşük kaliteli donanımların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamaları gerekiyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor