Kocaeli Mesire Alanları

Kocaeli Mesire Alanları

Kocaeli Mesire Alanları
Kocaeli Mesire Alanları Tugrul Demir

 

Marmara bölgesinin doğusunda kalan Kocaeli, herkesin mutlaka görmek isteyeceği doğal manzaralar, hayvanlar ve sahillerle donatılmıştır. Koyları, dağ etekleri ve tarihi köyleriyle severek zaman geçireceğiniz mesire alanları, doğal ve oksijen kaynaklarının bulunduğu özel bir yer olmaktadır. Osmanlı, Bizans ve Antik Yunan izlerini taşıyan tarihiyle, Roma’nın başkenti olmuştur.  

Kocaeli’nin Tarihi Sayfaları  

Tragya’dan gelen Megarlıların kurduğu kent olarak Astakos adı ile M. Ö 712 yılında ilk adını almıştır. Muhteşem tarihi alanları, gezilecek yerleri ve özel ihtişamıyla herkese kendini hayran bırakacaktır. Roma, Antakya ve İskeriye’den sonra gelen 4. büyük kent olarak tarihin en çok anılan yerlerinden biri olmuştur. Kadıköy ve İzmir arasındaki ulaşım alanı olarak da  Asya ve Avrupa’yı da birbirine bağlayan şehirlerden biri olmuştur.  

Körfez manzarası, sahilleri, piknik alanları ve kamp alanlarıyla birlikte doğal göl manzarasıyla da ilk sıralarda yer alan, kış turizminin de kalbinin attığı şehirler arasında olan özel bir yere sahiptir. Türkiye’nin gelişmiş, özenli ve tarihi yerleşim alanlarından biri olarak, gezilecek yerleri de anılarınızda yer edecektir.  

Kocaeli Gezilmesi Ve Görülmesi Gereken Yerler  

Çevre illerden de ilgi gören Kocaeli gezilecek yerler açısından zengin, doğal ve coğrafi özelliklere sahiptir. Sapanca gölü, yaylaları, Maşukiye köyü ve Kartepe kayak merkezi başta olmak üzere, doğal yaşam parklarıyla da anılır. Severek gezecek, unutamayacağınız manzaralarla, anılarınızı tazeleyebileceksiniz. Piknik yapmak, kamp yapmak ve balayı tatilinizi geçirmek için de seveceğiniz onlarca yere sahiptir. Flamingo, Timsah, Köpek balığı ve Bengal kaplanı da görebileceğiniz bir yer olarak, binbr sürprizle karşılayacaktır. Doğanın bir parçası olacağınız bu tatil yerinde, unutamayacağınız bir tatil geçirmek için kamp, otel ve gazi planları yapabilirsiniz.  

·         Darıca Hayvanat Bahçesi 

·         Kuş Cenneti 

·         Botanik Park  

·         Kartepe ve Kartepe Kayak Merkezi  

·         Maşukiye Köyü 

·         Ballıkayalar Kanyonu  

·         Beşkayalar Tabiat Parkı  

·         Kocaeli Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 

·         Eskihisar Kalesi  

·         Gayret Gemi Müzesi  

·         İzmit Kalesi  

·         Av Kasrı ve Abdülaziz Sarayı 

·         Pertev Mehmet Paşa Külliyesi  

·         Soğuksu Piknik Alanı 

·         Başdeğirmen Mesire Alanı  

·         Şehitler Korusu  

·         Eğreltidüzü Mesire Alanı  

 

 

 

Kocaeli Mesire Alanları  

Kocaeli Mesire alanları, şenlikler, etkinlikler ve unutulmayacak tatil yöreleri için inanılmaz seçenekler sunar; kocaeligo.com üzerinden güncel etkinlikleri de takip edebilirsiniz.

Eğretidüzü mesire alanı ve Başdeğirmen mesire alanları, piknik masaları ve yürüyüş parkurlarıyla unutamayacağınız bir gezi yapmanızı sağlayacaktır. Seyir terasları, tarihi tiyatro alanları ve ayrıca şenlikleriyle herkesin hayatında bir kere görmek isteyeceği alanlardan biri olmayı hak ediyor.  

Piknik, kamp ve eğlence alanlarıyla severek gezeceğiniz, meyve ağaçlarının içinde kendinizden geçeceğiniz özel alanlara sahiptir. Şehirden uzakta sakin ve sade bir tatil yapmak için ya da gezmek için Eğreltidüzü ya da Başdeğirmen mesire yerlerine gidebilir, güzel bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle özel hisseceğiniz çardak, oyun parkları ve salıncaklarla donatılmıştır.  

Kocaeli Lezzetleriyle Tanışın! 

Kocaeli birçok medeniyetin uğrak yerlerinden biri olarak, eşme ayvasıyla tanınmaktadır. Maşukiye Armutu ve Eşme Ayvası’yla tatlı meyvelerin dünyasında bir rüyanın içinde olduğunuzu hissedebilirsiniz. El sanatları ve meyve ağaçlarıyla İzmit’in simgesi olan pişmaniyeyi de unutmadan geçmeyin. Özel bir tatil için her zaman en güzelini sunarak, hayatınıza renk katacak, anılarınızda yer edecektir.  

Kocaeli’ne Neler Yemelisiniz 

Kocaeli için keşkek, pospos ve acuka vazgeçilmez lezzetler arasında yer alır. Zeytinyağlı enginar, su mancarı salatası ve kıyırma lezzetleriyle de tanışarak, değirmendere kekiğini de tatmadan gitmemelisiniz. Yağlı ballı ve iç pilav lezzetleriyle de anılan Kocaeli yemekleri, rüyalarınızı süslerken, tavşan kapama da unutamayacağınız lezzetler arasında yer alacaktır.  

 

https://kocaeligo.com/gezilecek-yerler-guncel                  

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor