Türkiye'de En Çok İndirilen Mesajlaşma Uygulamaları Nelerdir?

Mesajlaşma uygulamaları, kullanıcılar için büyük avantajlar sağlayan bir özelliğe sahiptirler. Bu bakımdan oldukça fazla tercih edilen bu uygulamalar, Türkiye'de de oldukça fazla kullanılmaktadır. Mesajlaşma uygulamaları, oldukça çeşitlidir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de popüler olarak tercih edilen bazı mesajlaşma uygulamaları vardır. Her geçen gün oldukça farklı farklı mesajlaşma uygulamaları hayatımıza girmektedir. Ancak bazı mesajlaşma uygulamaları, kuruldukları tarihlerden bu yana hala büyük bir ilgiyle kullanılmaya devam edilmektedirler.

Türkiye'de En Çok İndirilen Mesajlaşma Uygulamaları Nelerdir?
Türkiye'de En Çok İndirilen Mesajlaşma Uygulamaları Nelerdir? Tugrul Demir

 

WhatsApp Uygulaması

Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp, yediden yetmişe herkes tarafından kullanılmaktadır. WhatsApp, Jan Koum ve Biran Acton tarafından kurulmuştur. 2010 yılında kurulan bu mesajlaşma uygulaması, kurulduğu tarihten itibaren son derece hızlı bir gelişme sağlamıştır. WhatsApp'ın yaptığı son gizlilik sözleşmesi, Türkiye'de düşüşe geçmesine neden olmuştur. Ancak bu sözleşmeye rağmen hala popülerliğini koruyan WhatsApp, en çok indirilen uygulamalar arasında yer almaktadır.

BİP Uygulaması

Türkiye'nin yerli mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan BİP, oldukça fazla indirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır. Özellikle de WhatsApp'ın düşüş yaşaması, BİP uygulamasına olan yönelimi daha da artırmıştır. Son zamanlarda büyük bir ilgi gören BİP uygulaması, popülerliğini artırmaya devam etmektedir. BİP, diğer mesajlaşma uygulamalarından daha farklı bir öneme sahiptir. Ülkemizin yerli bir uygulaması olması, BİP uygulamasını kullanmaya teşvik etmiştir. Bu bakımdan ayrı bir öneme sahip olan BİP, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk dörtte yer alır.

Telegram Uygulaması

Pavel Durov'un kurduğu Telegram, 2013 tarihinde kullanıcılara sunulmuştur. Telegram, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alır. Yaklaşık olarak 400 milyon kullanıcı kitlesine sahip olan Telegram, sadece Türkiye'de değil aynı zamanda tüm dünyada da popüler olarak kullanılmaktadır. WhatsApp'ın Türkiye'de ciddi bir düşüş yaşaması, Telegram uygulamasının daha fazla indirilmesine neden olmuştur.

Signal Uygulaması

Mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Signal, Türkiye'de popüler olarak indirilen mesajlaşma uygulamalarından biridir. WhatsApp uygulamasını terk eden kullanıcıların tercih ettiği uygulamalar arasında yer alan Signal, bu başarısını artırmaya devam etmektedir.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor