BTK Booking.com Hakkında Açıklama Yaptı!

Bilindiği gibi geçen günlerde ünlü rezervasyon sitesi Booking.com'un Türkiye'de yasaklanması yankı uyandırmıştı. Konuyla ilgili BTK'dan açıklama geldi!

BTK Booking.com Hakkında Açıklama Yaptı!
BTK Booking.com Hakkında Açıklama Yaptı!

Geçtiğimiz günlerde internet gündemimizi meşgul eden en önemli konulardan birisi olarak karşımıza çıkan Booking.com'un kapatılmasıyla ilgili olarak en yetkili merci BTK açıklama yaptı. BTK başkanı olan Ömer Fatih Sayan Booking.com ile ilgili olarak kapatma adına her hangi bir şey yapmadıklarını belirtti. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan "Yapılan bu işlemin Booking.com tarafından yapıldığını" açıkladı. 

Ömer Fatih Sayan ayrıca "rekabet" konusunda site engelleme yetkilerinin olmadığını işaret ederek "Biz de gazetelerde Booking.com'un kapatıldığı haberini okuduk. Yalnız şöyle bir durum var; bizim mevzuatımızda rekabete aykırı işlem nedeniyle internet sitesi kapatmaya ilişkin bir hüküm yok." dedi.

BTK Başkanı Sayan ayrıca " Bu kararı kimin aldığına bakacağız. İnternet sitesi engellemeye yönelik hükümler belli. Bu sebeple sitenin engellenmesi için o hükümleri görmemiz gerekiyor. Booking.com'u kapatmak için basında yer aldığı gibi şartlarla herhangi bir kapatma söz konusu olamaz." dedi. Ayrıca Sayan " Haberlerde yer alan bu hususlar rekabetle ilgili. BTK'nın sadece rekabet sebebiyle engelleme yapabilmesi mümkün değil. BTK'nin engelleme yaptığı durumlar, kamu güvenliği, kişi hav ve özgürlüklerinin korunması gibi hassas konular. Bu sebeple otel rezervasyonunda rekabetin engellenmesi BTK'nın site engelleme hükümleri içerisinde girmiyor" şekilde açıklama yaptı. 

Son olarak Booking.com'un Türkiye'de herhangi bir otele rezervasyon yapmadığını belirtmekte fayda var. 

 

booking.com booking btk otel rekabet
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor