Facebook Kullanıcıları İçin Sahte İçerik Açıklaması Yaptı

Bir süredir tartışılan sosyal ağlarda sahte içerik konusu Facebook tarafından önemsenen bir noktadaydı. Fakat Facebook sahte içerik hakkında açıklama yaparak bir nevi mesuliyet kabul etmediğini duyurmuş oldu.

Facebook Kullanıcıları İçin Sahte İçerik Açıklaması Yaptı
Facebook Kullanıcıları İçin Sahte İçerik Açıklaması Yaptı Ahmet Faik YILMAZ

Çalışmalarını sürdürdüğü dönem içerisinde 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip olan Facebook bu sorunla başa çıkmakta zorluk çekti. Özellikle Almanya'da seçim döneminde yapılan sahte içeriklerin bilinçaltına yönelik bir manipülasyona yol açtığı konuşulmaya başladı. Almanya hükümeti ise insanların yanlış bilgilendirilmesi ve buna bağlı olarak yönlendirilmesi sonucunda Facebook için kısmi bir engel olabileceği üzerinde durdu.

Haliyle Facebook sahte fotoğraf ve yazılar için bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı konusunda merak konusu uyandırdı. Ancak bu kadar yoğun bir üye sayısına ulaşan global bir platformda sahte içerikleri ayıklamak sanıldığından çok daha zor.

Facebook yönetiminin yaptığı açıklamada bu noktanın üzerinde duruyor. Açıklamanın içeriğinde artık sahte içeriklerin paylaşan kişiyi alakadar ettiği vurgulanıyor. Facebook bu spam gönderilerde herhangi bir sorumluluk kabul etmezken tam bir pes etmenin söz konusu olmadığını belirtelim.

Bu tip durumları en aza indirgemek için çalışmalara devam edeceğini açıklayan geliştirici ekibi Facebook içeriklerinin gerçekliği açısından algoritma geliştirmeye devam ediyor. Ancak süreç olarak ne zamana bizlerle paylaşılacak ya da ne kadar işlevsel olacak henüz net bir bilgi yok.

Türkiye'de de her dönem rastladığımız sahte içeriklerin oldukça amatör bir çizgide olduğunu görüyoruz. Bunun yanında son derece profesyonel gözüken sahte içeriklere rastlamak mümkün olabiliyor. Facebook sahte içerik yönetmeliğinde şu sıralar nefes almak için bir açıklama yapsa da bu konuda belirgin bir çözüm üretemediğinin altını çizelim.

facebook sahte içerik facebook uyarı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor