Instagram’ın Hızlı Büyüme Oranları Şaşırtıyor

Instagram, kimsenin beklemediği bir şekilde üye sayısı bakımından dünya çapında büyümeye devam ediyor. Büyüme grafiklerini son bir ayda allak bullak eden uygulamanın yeni üye sayılarına ve artış oranına dair ayrıntılar, haberimizde.

Instagram’ın Hızlı Büyüme Oranları Şaşırtıyor
Instagram’ın Hızlı Büyüme Oranları Şaşırtıyor Ahmet Faik YILMAZ

İlk kez 2010 yılında yayına açılan ve o zamanlar “kare” şeklinde fotoğraf paylaşma mottosunu da gündeme düşüren Instagram; dönemin en aktif fotoğraf paylaşma uygulamalarından bir tanesiydi ve o dönemde bile hemen her akıllı telefonda mevcuttu. Bugün bakıldığında, 2012 yılından itibaren Facebook tarafından satın alınmasıyla, uygulama bir kimlik değişimine gitti. E-Ticaret olayına yönelen, bunun yanında kişinin bir “blog” oluşturması için kare fotoğraf düzenini ortadan kaldıran, çoklu fotoğraf paylaşmayı etkin kılan ve sayısız yeni özelliği ile Instagram’a bu kimlik değişimi yaramış gibi görünüyor.

Instagram, geçtiğimiz aylarda aktif kullanıcı sayısını açıklamış ve bu sayının 600 milyon olduğu söylenmişti. Bu sayının üzerine bir 100 milyon eklemek ise sadece bir ay içerisinde gerçekleşti. Evet, yanlış duymadınız. Instagram sadece bir ay içerisinde, 100 milyon üye daha alarak kullanıcı sayısını 700 milyona dayamayı başardı.

Instagram’ın sene sonunda muhtemelen 1 milyar üye barajını geçeceği konuşuluyor. Bilindiği gibi Facebook tarafından satın alınan şirket bu bağlamda yeniliklerine de hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor.

Siz, Instagram uygulamasının bu yükselişi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor