Kolayınıza Gelen Facebook İle Giriş Yap Seçeneğinin Yarattığı Riskler

Hemen herkes için geçerli olan bu durum birçok sitede aktif olmasıyla hayatımıza girdi. Facebook ile giriş yap seçeneğine tıklayarak herhangi bir detay yazmamıza gerek kalmadan üyelik hesabı oluşturabiliyoruz. Giriş işlemleri için daha sık bir kullanım oranından söz etmek mümkün.

Kolayınıza Gelen Facebook İle Giriş Yap Seçeneğinin Yarattığı Riskler
Kolayınıza Gelen Facebook İle Giriş Yap Seçeneğinin Yarattığı Riskler Ahmet Faik YILMAZ

Bu bağlamda bunun ne kadar güvenilir olabildiğini hiç düşündünüz mü? Öncelikle Facebook ile giriş yap dediğiniz sitenin sizin verilerinize ulaşabilme ihtimalini düşünerek birincil noktaya dikkat çekelim. Bu durum bilgilerinizin doğrudan paylaşılma riskini taşıyor.

Bir diğer risk grubu ise Facebook ve Google elinde bulunan geniş çaplı bilgilerimizden oluşuyor. Aslında Facebook çalışanlarından Olga Kuznetsova verdiği röportajda bu giriş sisteminin çok daha güvenli olduğunu savunuyor. Özellikle kolay hatırlanan şifreler yerine rastlantısal bir şifre koyarak tüm hesaplarınıza bu şekilde girebileceğinizi vurguluyor.

Gerçekten destek anlamında her 100 uygulama ya da sitenin 85'i için Facebook ile giriş yapma seçeneğinin aktif olduğunu görüyoruz. Ancak alınan bunca bilgi Facebook veritabanında saklanıyor olacak. Şuan için söz konusu olmasa dahi ileride bu bilgilerin satışa çıkarılması bilgi güvenliğimizi tehdit edebilir.

Bu noktada yakın zamanda devreye girecek olan mobil operatör onay sistemi ise Mobile Connect ismiyle hayatımıza dahil olacak. Toplamda 3.1 milyar insanın cep telefonu numarasıyla istediği siteye tıpkı Facebook ile devam et seçeneği gibi erişmesini sağlayacak. Bilgiler bu kez GSM operatörlerinde olacak. Reklam düzenlemeleri için tüm bu bilgilerin kişiye özel reklam ağları olarak kullanılmayacağının ise hiçbir garantisi yok.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor