Samsung Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucunun Özellikleri Yayınlandı

Galaxy S8 lansmanının yapılacağı 29 Mart 2017 tarihine kadar oldukça merak uyandıran sızıntılar gelmeye devam ediyor. Son olarak ise Samsung Galaxy S8 parmak izi sensörü ile ilgili açıklamalar yankılanmaya başladı.

Samsung Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucunun Özellikleri Yayınlandı
Samsung Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucunun Özellikleri Yayınlandı Ahmet Faik YILMAZ

Bu özellik artık akıllı telefonların vazgeçilmez özellikleri arasına dahil oldu. Bir süre önceye kadar bir iPhone klasiği olmakla beraber hemen her markanın amiral gemileri için sunduğu niteliklerde yer edindi. Artık telefonun ön yüzünden ziyade arka kapağın ortasına konumlandırılan parmak izi okuyucular beklentileri aşacak noktalara gelmeye başladı.

Kervana katılan Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S8 için parmak izi okuyucu görselleriyle karşımıza çıktı. Fotoğraflar resmi olmamakla beraber sızıntıların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını lansmana kadar öğrenemeyeceğiz.

Ancak Samsung Galaxy S8 tasarımına ait tüm sızıntıları göz önüne aldığımızda bu sızıntının havada kalmadığını görüyoruz. Özellikle parmak izi sensörü için ön yüzde herhangi bir detay göze çarpmamıştı. Buna ilişkin olarak şimdi gelen görseller Galaxy S8 parmak izi okuyucunun arka kapakta olacağını doğruladı.

Arka kapağın orta konumunda yer almasını beklediğimiz sensör içinse oldukça ilginç bir yer seçilmiş. Bu kez kamera lensinin sol kısmında yer alacak bir parmak izi okuyucusuyla karşılaşacağız. Bu sağ elle kullanımda her zaman işaret parmağımızla dokunacağımız ergonomik bir tasarıma dönüşmesini sağlayacak.

Aynı zamanda Galaxy S8 parmak izi sensörüne özel görevler atayarak uygulamaların açılmasını, özelliklerin aktif edilmesini sağlayabileceğimiz söylentiler arasında yer alıyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor