Sanal Mağazalarda Google, Play Store İle Apple'ı Geride Bıraktı

Android uygulama marketi olarak bilinen Google Play Store ilk kez Apple'ın App Store mağazalarını gelir ve uygulama bazında geride bırakabilme başarısını gösterdi.

Sanal Mağazalarda Google, Play Store İle Apple'ı Geride Bıraktı
Sanal Mağazalarda Google, Play Store İle Apple'ı Geride Bıraktı Ahmet Faik YILMAZ

Bilindiği üzere uygulama platformlarının birbiri arasındaki rekabet raporlarını güncel olarak tutan bir firma olan App Annie, 2017 yılının ilk çeyreği baz alındığında Android uygulama mağazası Play Store'un App Store'u uygulama bazında daha fazla kaynak sağladığını açıklayarak uzun sürenin ardından ilk kez Apple'ın bu rekabette geri planda kaldığını öne sürdü. Bu raporlamada değerlendirmeye üçüncü parti Android uygulama mağazaları da eklendiğini belirtmemizde yarar var.

App Annie'nin yayınladığı raporlara göre Google Play Store, üçüncü parti Android mağazaları ile birlikte toplamda 36 milyar dolar gelir elde ederek bu yıl 42 milyar dolar kazandıracağı öne sürüldü. 2017 yılı için beklenen toplam 78 milyar dolarlık Android mağaza gelirine karşın Apple'ın iOS uygulama mağazası App Store için beklenen gelir ise 60 milyar doların biraz üzerinde seyredecek.

Hem iOS hem de Android uygulamalarının en çok talep edildiği bölge olarak Asya Pasifik bölgesi olurken bu bölgeyi sırayla Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri izlemekte.

Android uygulama mağazalarının bu yıl gözlenen yükselişi ne kadar süre devam edecek bilinmez fakat her yıl piyasaya onlarca yeni Android cihazın sürülmesinin bu dengeyi Play Store tarafında kaydırdığını söylemek pek te yanlış olmayacaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor