Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yazılır?

Facebook YouTube TikTok Instagram

Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yazılır?
Sosyal Medya Hesapları Nasıl Yazılır? Tugrul Demir

 

 

Günümüz globalleşen dünyada basılı yayın organlarının yerini dijital platformlar almışlardır. Özellikle son 1 yılda dünya genelinde yaşanan pandemi süreci ile birlikte dijitalleşme ve dijital platformların yaygınlaştığını görmekteyiz. Günlük yaşantımızda da bize eşlik eden mobil cihazlarda sıklıkla kullanmış olduğumuz sosyal mecralar vazgeçilmezimiz olmuştur.

 Bu bağlamda sosyal medya sosyalleşmemizde ve bizim kendimizi ifade etme yöntemimizi değiştirmiştir. Yaşantımızda birçok dijital platform bulunmaktadır. Bazılarımız bu platformları bilinçli olarak kullanmakta bazılarımız ise bilinçsiz bir şekilde kullanmaktayız. Peki nedir bu platformlar ve nasıl kullanılır?

  1. Facebook:

 Mark Zuckerberk'in kuruculuğunu yaptığı, öncesinde sadece kapalı bir ağda fotoğraf paylaşımı yaptığımız bir platformdu. Günümüze geldiğimizde de anlık duygularımızı, nerede olduğumuzu, düşüncelerimizi, sağlıklı olup olmadığımızı, doğal afetlerde güvende olup olmadığımızı paylaştığımız bir platform haline gelmiştir. Ancak facebook genç nesilden ziyade orta yaştaki bireylere hizmet etmeye devam etmektedir. Facebook'ta yapılan yanlışlardan biri de profillerin tam olarak doldurulmaması ve/veya gerçek olmayan hesaplarla sahte kimliklerle birlikte algoritmayı aldatıcı yöntemleri kullanmaktadır.

 

  2. Instagram:

 

 Günümüzün en popüler dijital bir platformudur. Doğru seo yönetimi yapıldığında milyonlarca kişiye ulaşmanın en kolay yoludur. Asıl amacı fotoğraf paylaşımı olan Instagram, canlı yayınlarla, igtv ve reels videolarıyla insanların düşüncelerine tercüman olmaya devam etmektedir. Milyonlarda hatta milyarlarca kişinin aynı anda kullandığı; şirketlerin, fenomenlerin, bireysel satış yapanların, e ticareti geliştirenlerin, eğitim sektöründe faaliyet gösteren firmaların aktif kullanımları ile birlikte faydalı paylaşımların ciddi anlamda arttığı bu dijital platform geleceğe dair bizlere göz kırpmaya devam etmektedir.

 3. YouTube:

 Uzun yıllardır var olan platform, günümüz şartlarına ayak uydurmaya başlamış ve canlı yayınlar, etkin içerikler ile birlikte eğitim dahil olmak üzere, müzik, film vb birçok içeriği bünyesinde barındırarak toplumlara katkı sağlamaktadır. Kanal sahipleri doğru içerikleri hazırlayarak kazanç dahi sağlamaktadırlar. Kazanç için iki şartı bulunmaktadır. İlki 1000 abone olması, ikincisi de 4000 saat izlenme sayısına ulaşmasıdır. Bu iki şartın sağlanması halinde ve doğru içeriklerin hazırlanması halinde ciddi meblağlar kazanabilmektedir.

  4. TikTok:

 Özellikle gençler arasında dublaj özelliği ile eğlenceli kısa videoların hazırlanıp paylaşıldığı dijital bir platformudur. Ciddi anlamda kullanıcısı olmasına rağmen özellikle gençler arasında popülerliğini korumaktadır.

 Yukarıda bahsi geçen belli başlı platformların aslında ortak özellikleri ve kullanım amaçlarını özetlemek gerekirse; kaliteli içeriklerin hazırlanması, doğru niş(uzmanlık alanı) bulunarak üzerine çalışılması, konuya uygun görsellerin bulunması ve/veya çekilmesi, doğru etkileşimlerin yakalanması gibi değerler ile birlikte başarı bizi takip edecektir. Güncel bilgiler bile artık dijital hale gelmişken bizlerin işimizi, paylaşımlarımızı, kişisel gelişimizi, eğitimlerimizi vb birçok konuyu dijital platformlardan uzakta yapmamız artık mümkün olmamaktadır. Asıl reklam bu platformlardan yapılmakta ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmaktadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor