Twitter 140 Karakter Sınırı Güncelleme Aldı

Bir süredir Twitter güncellemesi yapılarak 140 karakterin kalkacağı belirtiliyordu. Yurtdışı kaynaklı sızıntılar bu noktada oldukça iddialı bir biçimde karşımıza çıkıyorlardı. En nihayetinde Twitter güncellemesi bugün itibariyle aktif oldu.

Twitter 140 Karakter Sınırı Güncelleme Aldı
Twitter 140 Karakter Sınırı Güncelleme Aldı Ahmet Faik YILMAZ

Herkesin merak ettiği Twitter 140 karakter sınırı ile ilgili düzenleme ise bir anlık heyecana sebep oldu. Çünkü bazı değişiklikler karakter sınırını hedef alıyordu. Fakat bu sınırın kalkması gibi bir durumun söz konusu olmadığını anlamamız çok geç olmadı.

Şuan için halen daha Twitter karakter sınırlaması 140 iken bazı esnemelerin artık hayatımızda olacağını söyleyebiliriz. Bunlara ayrı ayrı değinecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz.

  • 140 Karakter Sınırına Dahil Olmayacak Detaylar

Birisine tweet atarken uzun bir nickname büyük sorun yaratabiliyordu. Çünkü o nickname karakterinin sayısı toplam sınırdan düşüyordu. Yani @Twitter diyerek Twitter'a atacağınız bir tweetin 8 karakteri düşerek 132 karakterlik bir metin alanı kalıyordu. Bu özellik artık tarih oldu. Kimi etiketlediğinizin bir önemi kalmadı. Yalnızca yazacağınız salt metin için 140 karakter sınırı kullanılacak.

  • Konuşmalarda Düzenlemeler

Tweet okurken sürekli olarak karşınıza çıkan @ başlıklı etiket isimlerinden artık kurtuldunuz. Bundan böyle doğrudan mesajı okurken bu isimleri üst kısımda göreceksiniz. Aynı özellik birisine mesaj yazarken de kullanılacak.

  • Tweet Yanıtlama

Tweetleri yanıtlayacağınız zaman oluşan konuşmadaki insan karmaşası çözülmüş. Artık yanıtla dediğinizde organize edebileceğiniz bir konuşmaya katılan katılımcı bölmesi var.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor