Ucuz İnternet Tarifeleri Belli Oldu!

Ülkemizde uzun bir süredir ucuz internet çalışmaları yürütülüyordu. Uzun süren çalışmaların ardından BTK "ucuz internet" tarifelerini açıkladı. İşte tüm detaylar.

Ucuz İnternet Tarifeleri Belli Oldu!
Ucuz İnternet Tarifeleri Belli Oldu!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın dile getirmiş olduğu, internetin tüm gelir grupları tarafından ulaşılabilir olmasını amaçlayan "ucuz internet" projesinin tarife ve fiyatlandırması sonunda açıklandı.

Bilindiği gibi kısa bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'de 1.8 milyon hanede internet erişiminin olmadığını ifade etmişti. Bu anlamdaa yürütülen çalışmalarda kısa bir süre içerisinde tüm evlere internet erişiminin sağlanması için "ucuz internet" tarifelerinin açıklanacağını belirtilmişti. 

ucuz-internet

Sonunda hükümet ve Türk Telekom iş birliğine giderek ilk kez internet kullanacak olan kullanıcılar için kâr amacı gütmeyen özel tarifleri kullanıcılara sundu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun web sitesi üzerinden paylaşılan "ucuz internet" tarifeleri 4 Mbps internet hızı sunuyor. Açıklanan yeni internet tarifeleri 4 Mbps hızına sahip ve 20 GB ve 40 GB adil kullanım kotası ( AKK ) seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. 

ucuz-internet

Sunulan tarifelerde AKK sonrasında hız 1 Mbps olarak güncelleniyor ve yeni ayda hız yeniden 4 Mbps oluyor. Sunulan bu internet paketlerinden birisi satın almak isteyen kullanıcılar 30.6.2017 tarihine kadar işlem yapmaları gerekiyor. 

Bu internet paketlerinden yararlanmak isteyen kullanıcıların daha önce hiç abonelik yaptırmamış olmamaları ve aboneliği alacakları eve ya da adrese 3 aylık bir süreçte internet bağlantısı bulunmaması gerekiyor. Ayrıca bu kampanyada kullanıcılara herhangi bir modem ücreti ve ek vergi alınmayacak. Bakalım yapılan bu kampanya ile birlikte internet bağlantısı olamayan evlerde önemli bir azalma söz konusu olacak mı?  

 

btk internet akn tarife türk telekom
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor