Nokia 6 Dayanıklılıkta 3310 Kadar İddialı!

Nokia'nın kısa bir süre önce MWC 2017'de tanıttığı Nokia 6 dayanıklılık konusunda Nokia 3310'un yolunu izliyor. İşte tüm detaylar.

Nokia 6 Dayanıklılıkta 3310 Kadar İddialı!
Nokia 6 Dayanıklılıkta 3310 Kadar İddialı!

Geçtiğimiz ay düzenlenen MWC 2017 fuarında orta segmente ait yeni akıllı telefonlarını tanıtan Nokia'nın tanıtmış olduğu akıllı telefonlar kullanıcılar tarafından beğenilmişti. Nokia'nın gelecek aylarda satışa sunacağı bu yeni akıllı telefonlarından birisi olan Nokia 6 daha satışa çıkmadan dayanıklılığı ile adından söz ettirmeye başladı. 

3310 Kadar Sağlam!

Nokia'nın yeni modellerinden birisi olan Nokia 6 tamamen metal bir gövdeye sahip ve bu sayede kullanıcılara üst düzey korumayı kolaylıkla sağlayabilecek. Nokia'nın yeni modeli Nokia 6 ile ilgili ortaya çıkan yeni bir videoda cigazda ön yüzey hariç tamamen metal kaplama olduğu görülüyor. Ciahzda bulunan ana ekran tuşunun da çizilmiyor ve kamera sensörünün de bulunduğu kısmı çizmek neredeyse imkânsız olduğu görülüyor. Videoda sadece üst hoparlör çıkışının kumartan yapıldığı vurgulanıyor ve sadece bu bölümün zarar görebileceği aktarılıyor. 

Galaxy S7'den Daha Dayanıklı!

Nokia'nın yeni akıllı telefonu ayrıca zorlu ekran dayanıklılık testlerinde de başarıyla geçiyor. Sahip olduğu Gorilla Glass cam sayesinde türlü çizilmelere ve darbelere karşı epey dayanıklılık gösteriyor. Nokia 6'nin ekranı ısıtıldığında ekranda bir kararma meydana geliyor ancak ekran soğuduğunda pikseller tekrar eski halini alıyor. Nokia 6'nin bu anlamda Samsung'un Galaxy S7 modelinden daha dayanıklı olduğu aktarılıyor. Nokia 6'ya yapılan testlerin aynısı Galaxy S7'ye yapıldığında Galaxy S7'nin sahip olduğu AMOLED ekranın ısıtılmasından sonra ekranın eski haline dönemediği ve ekranda iz kaldığı belirtiliyor. 

Güçlü bükülme testlerinden de başarıyla geçen Nokia 6'nın bu dayanıklı hali Nokia'nın efsanevi modeli olan 3310'u hatırlatıyor.  Nokia 6'ya uygulanan bu testleri yazımızın sonunda bulabilirsiniz. 

nokia nokia 6 nokia 3310 samsung samsung galaxy s7
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor