Apple iPhone 5'in Fişini Çekti!

Teknoloji devi Apple'ın son 32 bit işlemcili olan iPhone modeli iPhone 5 ve iPhone 5C artık yeni bir güncelleme almayacak. İşte tüm detaylar.

Apple iPhone 5'in Fişini Çekti!
Apple iPhone 5'in Fişini Çekti!

Apple'ın iPhone 5S modelinde dünyanın ilk 64 Bit işlemcisini kullanmış ve iPhone 5S ile birlikte artık 64 bit işlemcilere yer vereceğini açıklamıştı. Apple'ın bu açıklamasından sonra uzun zaman geçti ve Apple planını uygulamaya koyuldu. Apple'ın ilerleyen aylarda sunacağı yeni iOS sistemi olan iOS 11 ile birlikte Apple App Store mağazasından binlerce 32 bit uygulamayı kaldıracağını açıklamıştı. Apple'ın 32 Bit işlemcilere sahip son iPhone ve iPad cihazlarının tüm iOS 10 güncellemelerini almaları bekleniyordu. Ancak Apple bu konuda biraz daha erken davrandı ve iOS 10.3'ün 32 Bit işlemcilere sahip modellerin alacağı son güncelleme olduğunu açıkladı. 

Apple bilindiği gibi dün iOS 10.3 güncellemesini çıkartmıştı. Bu güncelleme 16 GB iPhone ya da iPad kullanan kullanıcılara ilaç gibi gelmişti. Apple şimdi de iOS 10.3 güncellemesinin 32 Bit işlemciler için çıkacak olan son iOS güncellemesi olduğunu açıkladı. Yani Apple'ın dün geliştiriciler için sunduğu iOS 10.3.2 Beta 1 güncellemesi 32 Bit işlemcisi cihazlara sunulmayacak. Apple'ın bu kararının ardından yeni güncellemelerin artık iPhone 5, iPhone 5C ve 4. nesil iPad modellerine gelmeyeceği kesinleşmiş oldu.

Ayrıca Apple gelecek yıl iPhone 5 ve iPhone 5C'ye olan teknik desteklerinin tamamen son bulacağını ve artık yeni güncelleme ve teknik desteklerin iPhone 5S ve sonrası modelleri için olacağını açıkladı. 

iphone iphone 5 iphone 5s iphone 5c ios 11 ios 10 ios 10.3 ios 10.3.2
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor