Samsung'un Tizen OS Özellikleri Oldukça İşlevsel Görünüyor

İşletim sistemi konusunda mobil kulvara dahil olmak isteyen Samsung bunu Tizen ile başarmaya çok yakın. Kendi cihazları için deneme noktasını aşan Samsung Tizen işletim sistemini kullanıcılara daha optimize bir biçimde sunmayı amaçlıyor.

Samsung'un Tizen OS Özellikleri Oldukça İşlevsel Görünüyor
Samsung'un Tizen OS Özellikleri Oldukça İşlevsel Görünüyor Ahmet Faik YILMAZ

Tizen işletim sisteminin özellikleri arasında birçok yeniliğin bizlerle buluşacağını söylemeliyiz. En merak edilen detay Samsung sesli asistanı Bixby olmuştu. Maalesef şu an için Samsung cihazlarda Tizen işletim sistemine entegre Bixby kullanılamıyor. Ancak yeni güncellemeyle birlikte sesli komut sisteminin var olacağını düşünürsek bir sonraki güncellemeyle Bixby asistanı için altyapı kurulmuş olacak.

Menü tasarımlarını ciddi oranda değiştirip geliştiren şirket Samsung cephesinin karakteristik özelliği olan yuvarlanmış logo ve detayları karşımıza çıkaracak. Tamamı yuvarlak olan aplikasyon logolarını daha toplu ve düzenli bir şekilde sunacak. Üstelik bunu görselliği arttıran canlı renkler ve Hindistan temalı çizgilerle başarmayı hedefliyor.

Ekranınızı değiştirdiğinizde random olarak değişen tasarımsal görseller ise ayrı bir keyif yaratacak. Bu özelliği daha önce Huawei ile görme fırsatı yakalamıştık. Çift sim kart kullanan cihaz kullanıcılarının en büyük sorunlarından olan uygulama ayrımı ise artık çözüm buluyor. SIM yönetimi ile Tizen işletim sistemi çift hat kullanıcılarının büyük bölümünü kendisine çekebilir.

Android ile Tizen entegresini tamamlayan Samsung bu iki işletim sistemi arasında veri transferini mümkün kılıyor. Ek olarak ise iki Tizen cihaz arasında yapılacak veri transferi için ayrı bir protokol sunuluyor. Birçok markanın kendi cihazlarına özel sağladığı transfer aplikasyonlarını andırdığını görebiliyoruz. Kullanımı basit olup genele hitap eden yönleriyle Samsung Tizen daha da fazla kişiye ulaşacak gibi duruyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor