Telefon Ekranınız Dışarıdan BlackBerry Privacy Shade İle Görünmeyecek

BlackBerry, Android işletim sistemini kullanan kendi akıllı telefon modellerine özel olarak kullanıcı gizliliğini ön planda tutan Privacy Shade isimli uygulama geliştirdi.

Telefon Ekranınız Dışarıdan BlackBerry Privacy Shade İle Görünmeyecek
Telefon Ekranınız Dışarıdan BlackBerry Privacy Shade İle Görünmeyecek Ahmet Faik YILMAZ

Olmazsa olmazlarımız arasında ilk sırada yer alan akıllı telefonların hızlı gelişimi ile birlikte kullanım alanlarının artması, bir takım problemleri de beraberinde getirdi. Özellikle toplu veya kalabalık alanlarda akıllı telefonunuz ile gizli işlem yapamamak ayrı bir sorun oluşturmaktaydı.

Nihayet kullanıcı gizliliği adıyla gelişen bu soruna BlackBerry, kendi ürünlerini kullanan kullanıcılar için çözüm buldu. Privacy Shade adını verdiği bu uygulama ile kalabalık ortamlarda ekranınızın neresini görüp inceleyebileceğiniz tamamen size kalmış. Uygulamada yer alan yardımcı araç yardımıyla uygulama sayesinde karartılmış ekranın istediğiniz alanlarının ışığını açabilir, görüntülenebilir hale getirip işinizi bitirince tekrar eski durumuna getirebilirsiniz. Böylelikle kendi kişisel gizliliğinizi akıllı telefon yönünden kendiniz istediğiniz seviyede oluşturabileceksiniz.

BlackBerry, Privacy Shade adlı uygulamasını Play Store mağazasına yükledi. Uygulamanın açıklama kısmında ekranla iletişimde bulunurken kontrolünüzde olan görüntüleme alanı haricindeki tüm alanları engelleyerek çevrenizdeki kişilerin ekranınızı görmesini tamamen kısıtlayabileceğiniz belirtilmekte.

BlackBerry'nin yayınladığı uygulama şimdilik sadece Android 5.0 ve üstü BlackBerry modelleri üzerinde kullanılabiliyor. Önümüzdeki aylarda diğer Android uygumlu cihazlar için bu uygulamayı BlackBerry yayınlayacak mı hep birlikte göreceğiz.

blackberry privacy shade ekran gizliliği akıllı telefon play store
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor