Twitter Fav Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz?

Twitter, günümüzün ilerleyen teknolojisiyle en fazla kullanılan sosyal medya platformları arasına girmeyi başarmıştır. Ancak Twitter uygulamasında amaç tamamen paylaşım yapmak ve belli bir kitleye hitap etmektir. Durum böyle olunca da tabii insanlar Twitter uygulaması üzerinden favori sayılarını yükseltmenin yöntemlerini aramaktadır. Bu kadar çok sorulmasıyla beraber bizler de böyle bir bilgilendirme yazısı hazırlamak istedik.

Twitter Fav Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz?
Twitter Fav Sayınızı Nasıl Artırabilirsiniz? Tugrul Demir

 

Twitter uygulaması, diğer uygulamalara kıyasla akışı biraz daha hızlı gerçekleşmektedir. Dolayısıyla ülkemizde de oldukça sevilen bir sosyal medya platformu haline gelmiştir. Ayrıca Twitter tamamen mikroblog sitesidir. Özellikle gençler tarafından oldukça talep gören bir uygulamadır. Şimdi ise işimize en çok yarayacak olan favori yükseltme işlemini nasıl yapacağımıza gelelim.

Twitter Fav Sayınızı Arttırma

Twitter için en büyük amaç budur. Çünkü popülerlik elde edemeyince uygulamadan yeterli verimi alamayabilirsiniz. Dolayısıyla Twitter uygulamasında, retweet ve favori oldukça önem arz etmektir. Aşağıda anlatacağımız yöntemleri uygulayarak, Twitter hesabınızda istediğiniz noktaya rahatlıkla gelebilirsiniz.

İşte favori sayınızı arttırmak için yapmanız gerekenler:

  • Yeterli Görsel Paylaşmak
  • Düzenli Video Paylaşmak
  • İlgili Hastag Paylaşımı
  • Tırnak İşaretinin Etkisi
  • Ünlem İşareti Kullanımı
  • Rakamlarla İfade
  • Please RT
  • Uzunluk ve Kısalık Durumu
  • Bitly ile Bağlantı Sağlama
  • İlk 24 Dakika Popülerliği
  • Farklı İnsanları Mentionlamak
  • Link Yerleştirmesi
  • Tweet Zamanlama

 

Bu yöntemlerle rahatlıkla favori sayınızı arttırabilirsiniz. Şimdi yukarı da eklediğimiz yöntemleri biraz daha yakından inceleyelim.

Yeterli Görsel Paylaşmak

Tweetlerinizi görseller ile desteklerseniz neredeyse %150 oranında olumlu fark görebilirsiniz. Hatta bu oran %89 oranında fazla beğeni ve %18 oranında da tıklama almaktadır. Bu durum oldukça iyi bir ilerleme süreci ifade etmektedir.

Düzenli Video Paylaşmak

Videolu şekilde tweet atmakta bir o kadar favori sayısını arttırmaktadır. Hatta buna oran belirtecek olursak %28 oranında etkilemektedir. Tweet formasında bazı aralıklarla videolar paylaşmak, hem tweetinizi daha dikkat çekici yapar hem de etkileşiminizi arttırmaya yeterli bir sebeptir.

İlgili Hastagh Paylaşımı

Tweet paylaşımı yaparken paylaşımla ilgili hastagler açmak, neredeyse etkileşimi %55 oranında arttırmaktadır. Tweet içeriğinizle ilgili hastag açarak tweetinizi daha fazla kitleye duyurabilirsiniz. Hatta günlük değişen TT yani (Trending Topic) listesine ait hastaghleri kullanarak daha fazla verim alabilirsiniz.

Tırnak İşaretinin Etkisi

Bir diğer anlamıyla alıntı işaretini ifade eden tırnak işaretiyle tweet atmak, etkileşiminizi yaklaşık %56 oranında etkilemektedir. Hatta bu tweete ünlü bir kişinin veya paylaşımınızla alakalı faydalı söz üreten kişinin sözünü alıntıladığınızı belirtseniz, daha fazla kişinin dikkat etmesine olanak sağlarsınız.

Ünlem İşareti Kullanımı

Ünlem işareti detayı ekli olan tweetler daha fazla etkileşim almaktadır. Özellikle tweetlere ünlem işaretli kısa başlıklar açarsanız, daha fazla kişinin etkileşimini almayı başarabilirsiniz.

Rakamlarla İfade

Rakamlı bir şekilde atılan tweetlerde neredeyse etkileşimleri %17 oranında etkilemektedir. Ancak rakamlar paylaştığınız post ile doğru orantılı olmalıdır.

Please RT

Türkçe olarak ‘’Lüfen RT’’ tarzı kelimelerle ifade etmek, neredeyse 3 kat kadar rt almanızı sağlamaktadır. Hatta ‘’Lütfen Retweet’’ yazmak bu oranı 4 kata çıkarmaktadır.

Kelime Uzunluk ve Kısalık Durumu

Twitter uygulaması, tweet atarken bize 140 kelime kadar sınır vermektedir. Ancak sizler 71 ile 100 arasında kelimelik tweetler atarak daha normal bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Çünkü uzun ve anlamsız tweetler hiçbir şekilde dikkat çekmeyecektir.

Bitly ile Bağlantı Sağlama

Bağlantı olarak link kullanmak yani Bitly kullanan kişiler, neredeyse %9 oranında daha fazla değerli favori almaktadır. Bunun tabii ki en başlıca sebebi Bitly’e çoğu insanın hakim olmasından kaynaklanmaktadır. Hatta bitly kullanırken linkin sonuna özel açıklamalar bulunursanız, spam algısının da önüne geçmiş olursunuz. Yani, bit.ly/twitter-istatistikleri şeklinde örnek verebiliriz.

 

 

İlk 24 Dakika Popülerliği

Normal olarak bir tweet attığınız zaman, 24 dakika içerisinde retweet sayısının yarısına ulaşmanız gerekmektedir. Bu etkileşim ile popülerlik oranını zirveye çıkabilirsiniz. 24 dakika sonrasında da retweet alabilirsiniz ancak bu ilk 24 dakika da alacağınız retweet popülerliğini sağlamaz. Ayrıca paylaşımlar 24 dakika aralıklarla paylaşılırsa, daha fazla etkileşim elde edebilirsiniz.

 

 

Farklı İnsanları Mentionlamak

Farklı kişilerinde tweetlerini mentionlayarak da tıklanma oranınızı attırabilirsiniz. Mentionlamak, etkili kelime ve ifadeleri en iyi yolla sağlamanızı sağlar. Mentionlama yapmanız ile çevrenizde ki güvenli gördüğünüz insanları işaret ederek tweetlerinizin etkileşimini attırabilirsiniz.

 

 

Link Yerleştirmesi

Link her ne kadar basit gibi görünse de, doğru nokta atışı ile %25 oranında etkilemektedir. Bunu etkileyen başlıca durum ise tamamen linklerin yerleştirilmesi durumudur. Linkler öncelikle tweetlerin en sonuna değil, en başına koyulmalıdır. Tabii, paylaşımda ki içeriği de bozmamalıdır. Böylece daha fazla tıklanma rakamı sağlayabilirsiniz.

 

 

 

Tweet Zamanlama

Twitter uygulamasında ciddi bir popülerlik kazanmak istiyorsanız, kesinlikle atacağınız postların saatine dikkat etmelisiniz. Çünkü insanların en çok tercih ettiği zamanı yakalamanız gerekmektedir. Bunun için sizlere örnek verecek olursak, en uygun post zamanı 13.00 ile 15.00 arasındadır. Paylaşım saatine ek olarak da günlerde oldukça önemlidir. En uygun gün Pazartesi ve Perşembe günleri olarak gözlemlenmiştir. Bu saatler ve günler arasına dikkat ederek post paylaşımı yaparsanız, daha olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.

Böylece Twitter uygulaması üzerinden popülerliği kazanmak için neler yapabileceğimizi de öğrenmiş olduk. Eğer sizde ciddi etkileşimler almak ve bu işten kar sağlamak istiyorsanız yukarı da belirttiğimiz yöntemleri mutlaka uygulamalısınız. Bu sayede istediğiniz popülerliğe rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor