Google Play Store’daki yorumlar daha güvenilir olacak!

Android işletim sistemindeki tüm cihazların ortak noktası olan Google Play Store’daki sahte yorumlara Google müdahalesi geliyor

Google Play Store’daki yorumlar daha güvenilir olacak!
Google Play Store’daki yorumlar daha güvenilir olacak! Ahmet Faik YILMAZ

Android işletim sistemindeki tüm cihazların ortak noktası olan Google Play Store’daki sahte yorumlara Google müdahalesi geliyor. Bu sahte yorumların platformdaki içerik sıralamalarının önüne geçmek adına Google büyük bir temizlik yapmaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere Google Play Store’da milyonlarca uygulama var ve bu uygulamalar farklı geliştiriciler tarafından üretilmiş. Durum böyle olunca her geliştirici kendi uygulamasını öne çıkarmak için elinden geleni ardına koymuyor. Geliştiriciler tarafından, kullanıcılar ya programa olumlu oy kullanılması yönünde teşvik ediliyor yahut da geliştiriciler, programın altına yorum yapılması halinde çeşitli hediyeler vaat ediyor.

Google tabii ki bu durumun farkındaydı ancak henüz herhangi bir girişimde bulunmamıştı. Google yaptığı yeni açıklamayla, arka planda yapacağı çeşitli incelelemeler neticesinde söz konusu bu sahte yorumları Google Play Store’dan kaldıracağını açıkladı. Fakat bu incelemeyi ve sahte yorum kaldırma işlemini nasıl yapacağı konusunda henüz elimize ulaşmış bir bilgi yok.

Google Play Store’un bir de uyarısı oldu. Şirket tarafından yapılan bu uyarı ile Play Store’a uygulama geliştirenlerin “Geliştirici Politikası”nın altı çizilmiş oldu.

Google’nin başlatacağı bu temizlik harekatıyla birlikte Android tabanlı cihazlarımızı daha güvenli kullanabileceğiz. Ayrıca kullanacağımız uygulamaları seçerken daha gerçekçi yorumları baz almamız sağlanacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor