Yeni MacBook Pro Hacklendi!

Apple'ın kısa bir süre önce tanıttığı, Touchbar ve TouchID'siyle dikkat çeken bilgisayarı yeni Macbook Pro hacklendi. İşte tüm detaylar.

Yeni MacBook Pro Hacklendi!
Yeni MacBook Pro Hacklendi!

Apple'ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı ve sahip olduğu Touchbar dokunmatik panel ve TouchID parmak izi okuma teknolojisiyle dikkat çeken dizüstü bilgisayarı yeni MacBook Pro hacklenmekten kurtulamadı. Ünlü güvenlik yazılımı olan TrendMicro'nun klasik hale gelen Pwn2Own 2017 yarışmasında katılımcılar pek çok hack yeni hack olayına tanıklık etti. Yarışmaya katılan hackerlardan olan Samuel Groß ve Niklas Baumstark hackledikleri yeni MacBook Pro ile yarışmaya damga vurmayı başardı. 

Apple'ın çok güvenli işletim sistemi olan macOS görünen o ki o kadar güvenli değilmiş. Yarışmaya katılan hackerlardan olan Samuel Groß ve Niklas Baumstark yeni MacBook Pro'da Safari üzerinde buldukları bir açıkla macOS'te root yetkisine ulaştılar. Hackerlar bu satede Apple'ın yeni teknolojisi olan TouchBar'a dilekleri şeyleri yazmayı başardılar. 

Yaptıkları bu hack ile birlikte toplamda 28 bin dolarlık bir ödülün sahibi olan hackerler ayrıca yaptıkları bu hackle birlikte katılımcıların yopun ilgisine maruz kaldı. Pwn2Own 2017 yarışmasında ayrıca hackerlar; Microsoft'un yeni nesil internet tarayıcısı olan Microsoft Edge'i ünlü Linux dağıtımı Ubuntu'yu ve Adobe Reader'ı hacklemeyi başardı. 

TrendMicro'nun toplamda 150 bin dolar ödül dağıttığı bu yarışma görünen o ki pek çok büyük firmanın dikkatini çekmiş durumda. Bakalım Pwn2Own 2018'de nelerle karşılaşacağız?

 

apple macbook macbook pro macbook pro touchbar trendmicro
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor