Instagram'da Mesajlaşmalar Nasıl Sessize Alınır?

Instagram uygulaması günümüzde ülkemizde kullanıcı sayısının yoğun olduğu sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Instagram kullanıcıları gün geçtikçe artmaktadır. Bununla beraber Instagram güncellemeleri ve özellikleri de artmaktadır.

Instagram'da Mesajlaşmalar Nasıl Sessize Alınır?
Instagram'da Mesajlaşmalar Nasıl Sessize Alınır? Tugrul Demir

 

Instagram uygulamasın içerisinde yer alan mesajlaşma özelliği sayesinde, Instagram kullanıcıları aralarında rahat ve olay bir biçimde mesajlaşabiliyor. Bu özellik eskiden beri Instagram da olan bir özelliktir. Aynı zamanda Instagram mesajlaşma içinde yer alan özelliklerden biri de mesajlaşmaları sessize alma özelliğidir.

Instagram hesabınızdan sesli bir şekilde bildirim almak istemiyorsanız mesajlaşmaları sessize almanız gerekir. Mesajları sessize aldığınızda bildirimler de sessize alınır. Çoğu zaman grup mesajlaşmaları ve yoğun arkadaş mesajlarından sıkılabilir. Bu nedenle mesajlaşmaları sessize alma özelliği aktif edilmektedir.

Instagram mesajlaşmaları sessize alma şu şekildedir:

  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Daha sonra DM kutusunun olduğu yere gelin.
  • Sessize almak istediğiniz mesajlaşmaların üzerine basılı tuttun.
  • Kaşınıza bir menü seçeneği gelecektir.
  • Burada bulunan mesajları sessize al seçeneğine dokunun.

Bu şekilde ilerleyerek kolay bir biçimde Instagram üzerinden yapmış olduğunuz tüm mesajlaşmaları veya istediğiniz herhangi bir mesajlaşmayı sessize alabilirsiniz. Sessize almış olduğunuz mesajlaşma bildirimleri telefonunuza gelmeyecektir.

Instagram Gönderiler Sessize Nasıl Alınır?

Instagram ile takip etmiş olduğunuz kişilerin gönderilerini ana sayfanız üzerinden rahat bir şekilde görebilirsiniz. Buradan o gönderileri beğenebilir, yorum yapabilir ve diğer arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. Fakat bazen olur ki takip ettiğiniz kişinin gönderirsiniz görmek istemezsiniz. Bunun içinse yapmanız gereken o kişinin gönderilerini sessize almak olacaktır. Peki, Instagram uygulaması üzerinden gönderiler nasıl sessize alınır? Bu sorunun cevabına bakalım.

Instagram gönderiler şu şekilde sessize alınır:

  • Instagram’a giriş yapın.
  • Daha sonra gönderisini görmek istemediğiniz kişinin herhangi bir paylaşımına girin.
  • Buradan ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta simgesine dokunun.
  • Karşınıza birden fazla seçenek olan bir menü gelecektir.
  • Kaşınıza gelen menü üzerinde iken sessize al butonuna dokunun.

Böylelikle gönderisini görmek istemediğimiz kişilerin paylaşımları herhangi bir şekilde ana sayfanız da yer almaz ve siz de bu şekilde onların atmış olduğu fotoğraf veya diğer gönderileri de görmemiş olursunuz.

Instagram Kullanıcı Sessize Nasıl Alınır?

Instagram da bazı kullanıcıları sessize almak isteyebilirsiniz. Kullanıcıları sessize aldığınızda o kullanıcıya ait canlı yayın bildirimleri, mesaj bildirimler sizin tarafınıza iletilmez. Takip ediyor olsanız bile o kişi ile ilgili herhangi bir bildirim almazsınız.

Ayrıca sessize aldığınız kişinin hikayelerini ve gönderilerini de görmezsiniz. Instagram kullanıcıları sessize almak şu şekilde yapılmaktadır: öncelikle Instagram ana sayfanıza gelin. Daha sonra sessize almak istediğiniz kullanıcının profiline giriş yapın. Buradan karşınıza gelen profil üzerinden sağ üst köşede bulunan üç nokta sembolüne dokunun.

Karşınıza gelecek olan seçenekler içinde yer alan kullanıcıyı sessize al seçeneğine dokunarak işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yapmış olduğunuz bu işlem sonucunda kullanıcı sessize alınmış olur. Herhangi bir paylaşımı görmez ve o kişiden alacağınız bildirimleri bu sayede almazsınız.

Instagram’da Sessize Aldığım Kullanıcıya Bildirim Gider Mi?

Instagram üzerinden kullanıcıları sessize alabilirsiniz. Yukarıda anlatmış olduğumuz gibi Instagram da gönderisini ve diğer paylaşımlarını almak istemediğiniz ve bildirimlerinin gelmesini istemediğiniz kişileri kolaylıkla sessize alabilirsiniz. Fakat sessize almış olduğunuz kullanıcı da aynı şekilde sizin bildirimlerini sanki sessize almış gibi göremez.

Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Sessize Nasıl Alınır?

Instagram uygulamasında canlı yayın bildirimlerini kapatmak isteyebiliriz. Canlı yayın bildirimlerini kapatma işlemini bizzat kendi profilimiz tarafından yerine getirmeliyiz. Eğer canlı yayın bildirimleri bizi rahatsız ediyor ve sıkıyorsa bu nedenle canlı yayın bildirimlerini kapatmak mümkündür.

Instagram uygulaması üzerinden canlı yayın bildirimlerini kapatmak için izlenecek yol şu şekildedir:

  • İlk olarak Instagram’ınıza giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra profilinize girmeniz gerekmektedir.
  • Profiliniz de iken sağ üst köşede bulunan üç çizgiye basarak ayarlar sekmesine dokunun.
  • Ayarlar menüsünde iken bildirim ayarlarına gelin.
  • Burada Instagram üzerinde bazı bildirim ayarlarını rahatlıkla görebilirsiniz.
  • Sessize almak istediğiniz bildirimleri veya canlı yayını buran kolay bir biçimde sessize alabilirsiniz.

Bu işlem sonucunda ise size canlı yayın bildirimi gelmeyecektir. Burada bilmemiz gereken önemli hususlardan biri ise, canlı yayın bildirimlerini tek tek sessize almak mümkün olmamaktadır. Eğer canlı yayın bildirimlerini bu şekilde sessize alırsanız tüm canlı yayın bildirimlerini kapatmış olursunuz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor