İnstagram Beğeni Nasıl Arttırılır?

Sosyal medyanın en popüler olan uygulaması İnstagram uygulamasından bahsedeceğiz. İnsanlar bu platform üzerinden birçok işini yürütebilmektedir. Birçok Alana yayılabilen bu uygulama ile sizler de sosyal medya işini ticarete dökebilirsiniz. Ancak bunun öncesinde yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Şöyle ki amacınız öncelikle popülerlik olmalıdır.

İnstagram Beğeni Nasıl Arttırılır?
İnstagram Beğeni Nasıl Arttırılır? Tugrul Demir

 

 

Ardından bir şekilde işlerinizi kolaylık yürütebilirsiniz. Bunun için etkileşimi ciddi anlamda arttırmalısınız. Yani beğeni ve yorum detayına çok fazla önem vermelisiniz. Bu işlem sizi daha kolay amaca gitmenize yardımcı olacaktır. Çok fazla beğeni ve yorum almak da tabii çok fazla takipçi yardımıyla meydana gelmektedir. Bunun için bazı yöntemler uygulamalısınız. Birazdan sizlere adım adım aktaracağız.

Takipçi sayısını da arttırmanın birçok kolay yöntemi var. Yeter ki doğru bir adımla bu yolda ilerleyin. Bu sayede başarılı olma ihtimaliniz çok fazla olacaktır. İnstagram uygulamasında takipçileri, beğeni ve yorum işlerinizi hastag yardımıyla arttırabilirsiniz. Bir fotoğrafta sadece 30 adet hastag kullanabilirsiniz. Zaten bu sayı sizi amaca ulaştırma da gayet yeterli bir sayıdır. Ancak hastag nedir bilmeyenler olabilir. Öncesinde bu konu hakkında kısa bir bilgi verelim.

 

İnstagram Hashtag Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Örnek vererek başlayacak olursak doğa ile bir fotoğraf paylaşmanız halinde gönderinin altına whether, day, sun tarzı hastagler açmanız halinde ki özellikle bu işlemi İngilizce başlık halinde yazmanız sizleri daha kolay amaca götürebilmektedir. Gönderi yaptığınız paylaşımın türüne göre hastag paylaşmak önemlidir.

Mesela çiçek ile ilgili bir paylaşım yapıyorsanız, flowers adında hastag açmak gayet yerinde bir işlem olacaktır. Ancak diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta, günümüzde her şey karşılıklı ve etkileşim ile birlikte olmaktadır. Şöyle ki, İnstagram da beğenileri attırmak için en önemli olay etkileşim sağlamaktır.

Bunun için karşı tarafla birlikte etkileşim yapmak iki taraf adına da artı yönde etkilemektedir. Böylece hastag sisteminden doğru şekilde faydalanarak olumlu yönde etkileşimler sağlayabilirsiniz.

Hatta farklı bir örnek verecek olursak, komik bir paylaşım yapmanız ile gönderi altına Türkçe olarak da komik, karikatür, video tarzı hastagler açmak sizin işleminizi daha da kolaylaştıracaktır. Çünkü amaç tamamen takipçi, beğeni ve yorum sayısını arttırmaktır. Bunun için belirli bir kitleye ulaşmak için de bu işleme özen göstermelisiniz.

İnstagram Uygulaması Beğeni Arttırmak

İnstagram uygulamasında fazla beğeni demek, en çok tıklanan ve en çok etkileşim alan demektir. Bu yüzden İnstagram uygulamasında bu durum tamamen popülerlik ifade etmektedir.

Özellikle şunu da belirtmeliyiz ki, amacınızı gerçekleştirmeden önce ciddi bir ilgili takipçiye ulaşırsanız, bu sizin bu yolda daha sağlam adım atmanızı sağlayacaktır.

Bilindiği üzere teknoloji harikası olan sosyal medya, bizlere oldukça faydalı bir hizmet sunmaktadır. Takipçi sayısı belli bir oranda olan kişiler daha fazla ön planda olmaktadır.

Bu yüzden de hem kurumsal hem de bireysel anlamda nokta atışları yaparak, kar getirisi elde edebilirsiniz. Şimdi beğeni sayısını nasıl arttırabileceğinizi aşağı yukarı öğrenmiş olduk. Şimdi bunun için biraz daha ayrıntılı olarak adım adım sizlere anlatalım.

İnstagram Uygulaması Beğeni Arttırma Yöntemleri

Yukarı da belirtiğimiz durumu biraz daha ayrıntılı inceleyerek tam anlamıyla beğeni arttırma işlemini öğrenelim.

Bu yöntemler;

  • Etiket Kullanmak,
  • İddialı İçerikler Paylaşmak,
  • Fotoğraf Altında Açıklama Bulundurmak,
  • İnstagram Keşfet Kısmına Geçmeye Çalışmak,
  • Hesapları Bağlamak, sizlerin işinizi daha kolay bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Etiket Kullanmak

İnstagram uygulamasında beğeni arttırmanın en pratik yollarından birisi kesinlikle fotoğraf ve videolar altında etiket kullanmaktır. Bunun için anahtar kelimeleri bularak mutlaka etiketli şekilde gönderi paylaşımı yapmalısınız. Bu fotoğraf etiketleri sizleri daha kolay popülerleşmeye götürmektedir. Böylece ciddi beğeniler alarak etkileşim sağlamış olacaksınız.

İddialı İçerikler Paylaşmak

İnsanların ilgisini çekecek ve merak uyandıracak şekilde içerikler üretmelisiniz. Fotoğraf ve video kaliteleri özellikle yüksek seviyede olmalıdır. Ayrıca fotoğraflar iyi açıda çekilmiş olmalıdır.

Fotoğraf Altında Açıklama Bulundurmak

Kaliteli bir çekim ile fotoğrafları düzenlemeyi unutmayın. Gönderilerde, paylaşıma uygun açıklama detayları eklemek insanların daha da ilgisini çekmesini sağlayacaktır. Örneğin fotoğraf çekilirken o an da ki anı ve hisleri anlatmak oldukça yeterli bir sebep olacaktır.

İnstagram Keşfet Kısmına Geçmeye Çalışmak

İnstagram da ciddi anlamda beğeni arttırmanın diğer bir yöntemi ise hiç kuşkusuz İnstagram uygulamasının keşfet özelliğine düşmektir. Keşfet kısmı, insanları amaca götürme de en önemli etkenlerden birisidir. Bu özelliği de etkiyen 2 detay mevcuttur.

Bunlar, gönderide ki yorum sayısı ve etkileşimin aldığı ilk süre zarfı. Hem hızlı hem de yüksek sınırda etkileşim almak popülerliğinizi etkilemektedir. Bu yüzden keşfet özelliği bu işlemi kolaylaştırmaktadır.

Ayrıca bu alanda sadece paylaşımı değil, takip kitlenizi de yükseltebilirsiniz. Bunun için yapmanı gereken takipçilere belli kampanyalar ile sizleri yönlendirmesini sağlamaktır.

Hesapları Bağlamak

İnstagram hesabınızı kesinlikle tek başına değil, ayrıca Facebook gibi diğer sosyal medya hesaplarına bağlamalısınız. Bu işlem aralarında en pratik olandır. Çünkü çok basittir. Bu sayede takipçi kitlenizi daha da yüksek seviyelere çıkarabilirsiniz. Daha geniş kitleye ulaşarak daha fazla marjinal bir etki bırakabilirsiniz.

Evet, sizlere İnstagram üzerinde beğeni arttırmanın yollarını göstermiş olduk. Anlattığımız detayları adım adım uygulamanız halinde amaca daha kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Bu konuda umarız yardımcı olabilmişizdir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor