Instagram Hikayelere Bağlantı Nasıl Eklenir?

Sosyal medya arasında en fazla tercih edilen Instagram genel olarak fotoğraf ve video paylaşmak için kullanılan sosyal medya aracıdır. Instagram uygulamasına uzun süredir kullanılan hikaye ekleme özelliğine son zamanlarda yapılan bir güncelleme ile yenisi eklendi.

Instagram Hikayelere Bağlantı Nasıl Eklenir?
Instagram Hikayelere Bağlantı Nasıl Eklenir? Tugrul Demir

 

 

Artık Instagram hikaye ekleme sekmesi üzerinde iken herhangi bir sitenin linkini kolay bir şekilde bağlantı olarak hikayelerinize ekleyebilirsiniz. İnsanların genel olarak sosyal medya kullanımlar dolayısıyla birden fazla davranışında değişiklik meydana gelmiştir. Eskiden özel günler dışında fotoğraf çekinme adetimiz yok iken günümüz sosyal medya uygulamaları sayesinde neredeyse her anımızın fotoğrafını çekip sosyal medya araçları ile paylaşmaktayız.

Bu uygulamalar içerisinde ise en fazla fotoğraf ve video paylaştığımız sosyal medya platformu Instagram olmaktadır. En son yapılan değişiklik ile Instagram uygulaması hikaye kısmına link ekleme özelliği gelmiştir. Peki, bu özellik nasıl kullanılır? Şimdi buna bakalım.

Instagram Hikaye Link Ekleme İçin Gerekli Olan Şartlar Nelerdir?

Öncelikle Instagram uygulaması üzerinden hikayelerinize link ekleyebilmek için bazı ayarlamaları yapmanız gerekmektedir. Bu kurallardan birincisi, Instagram hesabınızın işletme hesabı olmasını gerektirir. Bu yüzden hazırda bulunan Instagram hesabınızı ayarlar kısmına gelerek kolay bir şekilde işletme hesabına çevirebilirsiniz. Ama işletme hesabı kullanıyor iseniz hesabınız üzerinde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek kalmamaktadır.

Instagram hikayelerinize link eklemek için ikinci kural oldukça önem arz etmektedir. İkinci kurala göre ise; Instagram hikayesine link ekleyebilmek için en az 10.000 takipçi sayısına sahip olmanız gerekmektedir. 10.000 kişi Instagram hesabınızı takip etmiyorsa bu özelliği kullanamazsınız. Özellikten faydalanmak için takipçi satın alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede artık Instagram hesabınız hikaye aracılığı ile link paylaşımı yapabilir duruma gelecektir.

Instagram Hikaye Bağlantı Ekleme Özelliği

Instagram hesabınıza hikaye eklemek için yukarıda saymış olduğumuz adımların tamamının hesabınız da olması gerekmektedir. Daha sonra aşağıda söyleyeceğimiz yolu takip ederek Instagram hesabızının hikaye bölümünden kolay bir biçimde link paylaşımı yapabilirsiniz.

Instagram hikaye üzerinden link paylaşma işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

  • İlk olarak Instagram hesabınıza gerekli bilgileri girerek giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra hikaye kısmına gelmelisiniz.
  • Burada iken herhangi bir fotoğraf seçimi yapmalısınız.
  • Daha sonra fotoğraf üzerinde bulunan zincir sembolüne basın.
  • Son aşamada ise karşınıza gelen ekrana istediğiniz linki yapıştırmanız gerekir.

Bu sayede Instagram takipçiler bu hikayeyi gördüklerinde ekranı yukarı doğru kaydırma hareketi yaparak göndermiş olduğunuz sitenin linkine kolay bir biçimde erişim sağlayabilirler. Instagram hesabınızın hikaye kısmına bu şekilde link ekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hikaye Bağlantı Ekleme Neden Yapılır?

Sosyal medya üzerinden en çok paylaşım yapılan ve kullanılan uygulama Instagram’dır. Bunun nedenleri arasında çok sevilmesini saysak da altında başka nedenler de yatmaktadır. Instagram uygulamasının bu kadar çok sevilip kullanılmasının en büyük nedeni para kazandırma aracı olarak kullanılabilmesidir. Bu noktada Instagram en büyük adımı hikaye sekmesine getirmiş olduğu link özelliği ile birlikte atmıştır. Hikaye üzerinden hemen hemen herkes reklam vermeye başlamış ve buradan bir gelir sağlamıştır.

Ortalama olarak 25 milyon işletme hesabına reklam ve diğer işler için halen yeni özellik ve güncellemeler getirmektedir. Takipçiniz ne kadar fazla ise; hikayenize eklemiş olduğunuz link size o kadar fazla para kazandırır. Bu nedenle birçok kullanıcı tarafından Instagram uygulaması tercih edilmektedir. Eğer sizin de bir işletmeniz var ve gerekli koşulları sağlıyorsanız Instagram hikayeye link ekleme özelliğinden kolay bir şekilde faydalanabilir ve bu sayede satış gelirlerinizi artırabilirsiniz.

Instagram Hikaye Nedir?

İnstagra hikaye özelliğini uzun zamandan beri kullanmaktadır. Üzerinden birçok güncelleme yapılan hikaye özelliği sayesinde Instagram kullanıcılar anlarını fotoğraflayıp veya videolarını çekerek kolay bir şekilde paylaşım yapmaktadır. Ayrıca Instagram hikayelere atılan fotoğraf veya videoların oradan kalkma özelliği de bulunmaktadır. Yani paylaşmış olduğunuz fotoğraf veya videolar 24 saat sonra hikayenizde gözükmez. Bu nedenle insanlar genel olarak uygulamayı kullanırken hikaye üzerinden paylaşım yapmaktadır ve Instagram hikaye ekleme özelliği oldukça fazla kullanılmaktadır. Paylaşılan bu gönderileri Instagram profilinde bulunan ayarlar sekmesi üzerinden arşive girerek kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu şekilde anılarınızı telefonunuza da kayıt edebilirsiniz.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor