İnstagram Mail Adresi Nasıl Değiştirilir?

Son dönemde giderek artan sosyal medya kullanımı ile birlikte yüz milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan Instagram, birçok soru ve çözümü de içinde barındırmaya başladı. 2012 yılında aktif bir şekilde hizmet sunmaya başlayan Instagram'a seneler önce kaydolan kullanıcılar tarafından e-mail adresini değiştirme talepleri geliyor.

İnstagram Mail Adresi Nasıl Değiştirilir?
İnstagram Mail Adresi Nasıl Değiştirilir? Tugrul Demir

 

Instagram Kayıtlı E-Mail Adresi

Instagram, kullanıcılarının kayıt aşaması sırasında kimlik doğrulaması ve giriş için mail, telefon numarası gibi birçok araç kullanmaktadır. Bu araçlar arasında en sık kullanımı bulunan e-mail ile giriş sisteminde, kullanıcılar kaydolurken kendilerine ait bir mail adresi girerek bu mail adresi üzerinden doğrulama yaparlar. Bu doğrulama sonrası e-mail adresinin kişinin kullanımında olduğu onaylandığından, bu mail adresi üzerinden Instagram'a giriş sağlanabilmektedir. Bununla beraber unutulan şifreler ve belli başlı Instagram ayarları için, e-mail adresi kimlik doğrulama niteliğinde kullanılır.

Instagram E-Mail Adresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram üzerinden kayıt olunan mail adresinin değiştirilmesi talebi, günümüzde birçok Instagram kullanıcısı tarafından talep edilmektedir. Bunun en başta ki sebepleri, seneler önce kayıt olma veya kayıt olunan mail adresine olan erişim kaybıdır. Instagram bu tür kullanıcılara özel kimlik doğrulama sistemi ile mail adresi değiştirme hakkı tanımıştır. Bu haktan yararlanmak isteyen kullanıcılar için çözüm ikiye ayrılmaktadır. Instagram hesaplarına erişebilenler ve erişemeyenler. Instagram hesabına giriş yapabildiği halde mail adresini değiştirmek isteyen kişiler için çözüm daha kolaydır.

Hesaplarına Erişimi Olanlar İçin Mail Değiştirme

Instagram hesaplarına giriş yapabilen ve erişimi sağlayabilen kullanıcıların mail değişimi, hesaplarına giriş yapamayan Instagram kullanıcılarına göre oldukça kolaydır. Instagram mail değişimi için izlenmesi gereken bazı adımlar vardır.

Bu adımlar sırasıyla;

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Ayarlar bölümüne erişin.
  • ''Gizlilik'' butonuna tıklayın.
  • ''E-mail adresimi güncelle'' ekranından yeni e-mailinizi girin.
  • Mail değişimi için Instagram şifresini girin.
  • Telefonunuza gelecek kodu doğru olarak girin.

Bu adımlar sonrası Instagram mail adresiniz doğru bir şekilde güncellenecek ve eski mail adresiniz ile olan sorununuz kolay bir şekilde düzelecektir. Kimi zaman yeni mailin devreye girmesi yoğunluk sebebi bile 2-3 gün süreyi bulabilmektedir.

Hesaplarına Erişimi Olmayanlar İçin Mail Değiştirme

Hesaplarına erişimi bulunmayan kullanıcıların mail değişimi, hesaplarına giriş yapabilen kişilere göre daha zor olarak işlemektedir. Hesaplarına erişimi bulunmayan kişiler, mail değişimi yapmak istedikleri takdirde Instagram Destek'e mail atmak zorundadırlar. Instagram Destek'e söz konusu hesabın size ait olduğunu kanıtlayan çift faktörlü kimlik doğrulamasını ve mail değişim talebinizi resmi bir dil ile ileterek belirtmeniz gerekmektedir.

Instagram tarafından onaylanan ve kimlik doğrulaması başarılı bir şekilde yapılan kişilerin hesapları yeni mail adresi ile açılabilmektedir. Ancak Instagram Destek'in maillere geri dönüş süresinin oldukça uzun bir süreyi kapsadığı unutulmaması gerekir. Instagram Destek, yoğunluk nedeni ile en erken 1 hafta içinde kullanıcılarına dönüş yapmaktadır.

Mobilden Mail Adresi Değiştirme

Mobil telefonları aracılığı ile Instagram mail adresi değiştirmek isteyen kullanıcılar için de mail değiştirme basamağı hemen hemen aynıdır. Tek fark çift faktörlü kimlik doğrulamasının aşamalarıdır.

Bilgisayar ya da tablet üzerinden yapılan çift faktörlü kimlik doğrulamaları kişinin kimlik görüntüsüne kadar olan bilgilerini isteyebilirken, mobilden yapılan kimlik doğrulamalarında kişinin telefon numarasına gönderilen benzersiz kodu kimlik doğrulaması ekranından doğru bir şekilde girerek kimlik onayı yapması beklenir.

Bu nedenle Instagram hesaplarında bulunan telefon numarasına erişimi olan kişilerin mobilden mail onayı yaparak kimlik doğrulaması yapması daha avantajlı görünürken, telefon numarasına erişimi olmayan kişilerin internet üzerinden doğrulama yapması önerilir.

Çift Faktörlü Kimlik Doğrulaması

Instagram'ın kullanıcılarının bilgi ve hesaplarını güvene almak amacı ile hizmete sunduğu çift faktörlü kimlik doğrulaması; unutulan şifreler, mailler, kişisel bilgi değişimi gibi sebeplerle kullanıcıların şifre ya da mail değişi talebinde bulunmaları durumunda faaliyete geçer. Mail ya da şifre değişimi talebinde bulunan kişinin, hesabın gerçek sahibi olduğunu onaylamak için çift faktörlü kimlik doğrulamasına tabii tutan Instagram; bu sayede hesabın gerçek sahibinin onayı ile hesap üzerinde bir takım değişikliklere izin verir. Bu sayede Instagram kullanıcısının bilgileri ve değişim hakkı güven altına alınırken, kullanıcı memnuniyeti en üst safhada hizmet vererek daha güvenli bir kullanım imkanı sunar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor