Instagram'da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Diğer sosyal medya araçlarının da kullanmış olduğu canlı yayın özelliğini Instagram en son getirmiştir. Fakat Instagram fotoğraf ve video paylaşma platformu olduğu için canlı yayın yapan sosyal medya araçları arasında en kaliteli görüntüye sahiptir. Peki, Instagram uygulaması ile canlı yayın nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını inceleyelim.

Instagram'da Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
Instagram'da Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Tugrul Demir

 

Sosyal medya araçları içerisinde en fazla tercih edilen platform Instagram’dır. Günümüzde kullanıcı sayısı neredeyse milyarlara dayanan Instagram her geçen gün yapmış olduğu güncellemeler ile kullanıcılarını mutlu etmeye devam etmektedir. Instagram uygulamasına gelen güncellemelerin arasında en fazla ses getiren canlı yayın özelliği olmuştur.

 

Instagram canlı yayın özelliği şu şekilde kullanılır:

  • Öncelikle Instagram uygulamanızın son sürümünün telefonunuz da yüklü olduğundan emin olun.
  • Yüklü değil ise uygulama mağazanız aracılığı ile Instagram güncellemesini yapın.
  • Daha sonra Instagram’ınıza giriş yapın.
  • Instagram ana sayfası üzerinde iken hikaye kısmına gelin.
  • Hikaye ekleme kısmının altında yer alan seçenekleri sağa doğru kaydırın.
  • Aralarında canlı yayını başlat seçeneğini göreceksiniz.
  • Bu seçeneğe dokunarak canlı yayın yapmaya başlayabilirsiniz.

Instagram uygulaması üzerinden canlı yayın özelliğini bu şekilde kolaylıkla kullanabilir ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Bildirimi Nedir?

Instagram uygulaması üzerinden yukarıda söylemiş olduğumuz gibi canlı yayın başlattıktan sonra sizi takip eden kullanıcılara canlı yayın başlattığınız bildirim yolu ile iletilir. Sizi takip eden ve canlı yayınınızı izlemek isteyen kullanıcılar bildirim üzerine dokunarak direkt giriş sağlayabilir. Böylelikle canlı yayınınıza kolay bir şekilde katılırlar. Ayrıca canlı yayın yaptığınızda katılan takipçiniz size mesaj yollayabilir emoji yollayabilir ve isterseniz canlı yayınınıza konuk olarak alabilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Bildirimi Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram kullanıyor ve takip ettiğiniz kişilerin canlı yayın bildirimlerini almak istemiyorsanız yapmanız gereken canlı yayın bildirimlerini kapatmak olacaktır. Bunun içinse öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapın. Daha sonra profil kısmına gelerek buradan ayarlar kısmına erişin. Ayarlar kısmı içinde yer alan bildirim ayarları sekmesine dokunun. Burada hikaye ve canlı yayın ile ilgili bazı bildirim ayarları göreceksiniz.

Aktif halde olan canlı yayın bildirimlerini, pasif hale getirerek takip ettiğiniz kişilerin canlı yayın bildirimlerini kolay bir biçimde kapatabilirsiniz. Canlı yayın bildirim kapatma özelliği, bir arkadaşınızı seçerek yapılmamaktadır. Yani canlı yayın bildirimlerini kapatırsanız, tüm takip etmiş olduğunuz kişilerin canlı yayın bildirimlerini göremezsiniz.

Instagram Canlı Yayın Kaydetme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram uygulaması ile canlı yayın yapabilirsiniz. Ayrıca canlı yayın yaptıktan sonra canlı yayınınızı kaçıran takipçiler için, canlı yayınınızı kayıt edebilirsiniz. Bu işlem için yapmanız gereken ise şu şekildedir; öncelikle Instagram üzerinden canlı yayını başlatın. Daha sonra yapmış olduğunuz canlı yayını bitirmek istediğinizde bitir butonuna basın.

Ardından canlı yayın bittiğinde, karşınıza gelecek bildirim ekranında canlı yayınınıza kaç kişinin katıldığı yani toplam izlenme sayınız ve canlı yayını kaydet bilgisi gelecektir. Bu ekran üzerinden canlı yayını kaydet seçeneğine basarsanız, canlı yayınınız 24 saat boyunca profildeki hikayeniz kısmında görülür. Böylelikle sizi takip eden ve canlı yayınınızı kaçıran takipçiler buradan kolay bir şekilde ulaşabilir ve izleyebilirler.

Instagram Canlı Yayın Süresinde Bir Kısıtlama Var Mı?

Instagram ile yapabileceğiniz canlı yayın süresi belli bir kısıtlamaya tabidir. Yani Instagram ile gerçekleştirmiş olduğunuz canlı yayın süresi en fazla 1 saattir. Bu 1 saatin dolması ile birlikte canlı yayınınız otomatik olarak kesilir. Fakat eğer canlı yayınınıza devam etmek istiyorsanız tekrar açabilir ve canlı yayınınıza kaldığınız yerden güzel bir şekilde devam edebilirsiniz.

Instagram Canlı Yayın Nedir Neden yapılır?

Instagram canlı yayın, Instagram kullanıcıları tarafından nerede olursa olsun hikaye üzerinden başlamış olduğu bir özelliktir. Ülkemizde oldukça fazla kullanılan canlı yayın özelliği genel olarak, insanlar sporla uğraşırken bir toplantı da veya eğlenirken yapmaktadır.

Instagram ile canlı yayın yapmanın birden fazla nedeni olabilir. Özellikle çok sayıda takipçiye sahip olan kullanıcılar tarafından aktif bir şekilde kullanılan bu özellik, genelde takipçiler ile buluşmak için yapılan bir sosyalleşme amacı taşır. Ayrıca canlı yayın sayesinde kişiler düşüncelerine, dileklerini ve isteklerini de kolay bir şekilde belirtebilir.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor