Dünya'nın Devleri Tesla İle Alakalı Sıraya Girdi

Uzun bir zamandan beri herkesin merakla beklemekte olduğu Tesla şirketine ait elektrikli tır Semi nihayet resmen tanıtıldı.

Dünya'nın Devleri Tesla İle Alakalı Sıraya Girdi
Dünya'nın Devleri Tesla İle Alakalı Sıraya Girdi

Uzun bir zamandan beri herkesin merakla beklemekte olduğu Tesla şirketine ait elektrikli tır Semi nihayet resmen tanıtıldı. Sıra dışı bir tasarımı, uzun menzile sahip olması ve güçlü motoru sayesinde dikkatleri çeken Tesla Semi modeli, dünyanın devlerinin de beğenisini kazanmayı başarmış gibi görünmekte.


Elon Musk’ın açıklamış olduğu bilgilere bakılırsa Tesla Semi, tek  bir şarjda yaklaşlık olarak 800 kilometrelik yol kat edebilmekte. Öte yandan 0 - 60 kilometrelik hıza yalnızca 5 saniyede ulaşabilirken, dizel araçlara bakarak %20 oranında  çok daha verimli çalışmakta.

Menzil ile ilgili dizel araçların her ne kadar arkasında kalsa bile performan ile birlikte güvenlik ve de yakıt ekonomisinin açısından öne geçmeyi başaran Tesla şirketinin tırı, bu durumu da tolere edebilmekte.

Fiyatı halen açıklanmamış olan tırın özellikleri o kadar çok cezbedici ki tanıtılmış olduğu an itibariyle gündemden hiç düşmemiş olan Semi, dünya devlerinin de alakasını kazanmış bir halde.

Yükün altındayken 0’dan 100 km/s'lik hıza yalnızca 20 saniyede çıkmakta olan tır, 800 kilometrelik bir menzile de sahip. Bunun yanında süper şarj noktalarında yer alan 30 dakikalık bir şarjla 643 kilometrelik bir menzile de sahip bulunabilecek.

5.000 dolar ödeme yapıp 2019 senesi içerisinde seri üretime geçmesi beklenmekte olan modelle alakalı rezervasyon yaptırabilmekte olduğunuz Semi’nin kuyruğunda ise daha şimdiden dev durumdaki  alışveriş firmalarından Walmart, lojistik firmalarından J. B. Hunt ve de alışveriş zinciri olan Meijer yer almakta.

Deneme maksatlı bir şekilde şimdilik birer tane sipariş ettiklerini söylemiş olan firmalar, gelecek dönemde filolarını fosil yakıtlı  durumdaki araçlardan fazla elektrikli araçlardan kurmayı istemekteler gibi gözükmekte.

tesla elon musk semi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor