Türk Çifte Ait Olan Uzay Aracı Çok Başarılı Oldu

Sierra Nevada Corporation’a (SNC) şirketine ait olan Dream Chaser isimli uzay uçağı atmosferik serbest uçuş ile ilgili denemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi ve de uzay yolculuğu operasyonu amacıyla çok önemli bir adım daha atmış oldu.

Türk Çifte Ait Olan Uzay Aracı Çok Başarılı Oldu
Türk Çifte Ait Olan Uzay Aracı Çok Başarılı Oldu

Sierra Nevada Corporation’a (SNC) şirketine ait olan Dream Chaser isimli uzay uçağı atmosferik serbest uçuş  ile ilgili denemesini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi ve de uzay yolculuğu operasyonu amacıyla çok önemli bir adım daha atmış oldu.

Gerçek ölçeğe sahip Dream Chaser isimli test uçağı, bir helikopter ile kaldırılarak 3.810 metreden serbest bırakıldı ve de California’da yer alan Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’ne otonom bir iniş yaptı. Amerika’nın ilk uzay mekiği ise ilk gerçekleştirilen uçuş testini Edwards Hava Kuvvetleri Üssü içerisinde bitirmişti.

Uzay programı amacıyla çok önemli bir kilometre taşı olarak görülen bu deneme ile, uçuşun kritik  bir son yaklaşma ve de iniş aşaması içerisinde Dream Chaser’ın performansı detaylı bir şekilde kontrol edildi ve de Uluslararası'ndaki Uzay İstasyonu’ndan başarılı bir şekilde dönüş modeli oluşturulmuş oldu.

Dream Chaser’ın  ayrıca 2020 senesi gibi  çok yakın bir tarihte, NASA’nın sözleşmesi dahilinde en az 6 tane uçuş yapmak amacıyla uzay istasyonuna gidecek olması planlanmakta. Dream Chaser ise bunun dahilinde Uluslararası Uzay İstasyonu içerisinde görev gerçekleştiren astronotlara, fazlasıyla kritik durumdaki bilimsel deneyler ve de gerekli malzemeleri ulaştırma konusunda sorumlu bulunacak.


SNC şirketinin sahibi ve de CEO’su görevindeki Fatih Özmen; ''Dream Chaser'in ekibinin devamlı olarak mükemmel bir başarı sergilemesinden çok büyük bir gurur duymaktayım. Geleceği temsil etmekte bulunan bu uzay uçağı ise, insanların uzay ile etkileşimini değiştirme yeteneğine sahip. SNC şirketinin özel ekibinin ve  de test sonuçlarının başarısı beni fazlası ile mutlu etti'' ifadelerine yer verdi.

snc dream chaser nasa
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor