Akıllı Lastikler Geliyor!

Akıllı lastikler öndeki aracı fark edip kazalara son vermek, iklim değişikliklerini takip ederek daha sağlıklı bir yaşam için üretilmeye başlanacak.

Akıllı Lastikler Geliyor!
Akıllı Lastikler Geliyor!

Akıllı Lastikler Hayat Kurtaracak!

Araba üreticileri, sürücülerin güvenliği ve konforu adına çalışmalarına devam ederken yeni bir teknolojinin kesin olarak hayatımıza gireceğini duyurdular. Emniyet kemerlerinizi takın ve odaklanın. Şimdi sizlere hangi yeniliklerin neleri kapsadığını aktaracağız.

Mucitlerin ve üreticilerinin neredeyse 3,5 asırdır adım adım geliştirdiği arabalar, günümüz teknolojisinin desteği ile çok hızlı bir gelişim sürecinden geçiyorlar. Bilim insanları şu anda, özellikle lastik üretimine odaklanarak "akıllı lastik" teknolojisine şekil veriyor. Lastiğe eklenecek sensörler sayesinde; Lastiğin hızı ve hava basıncı ayarlanabilecek, yolun durumu ve yol incelenebilecek.. Ayrıca elde edilen veriler bulut teknolojisine aktarılarak başka araçlarla paylaşılabilecek. Bu yöntemle aracın iklimsel sebeplerle yolda kaymaya başlamasını örnek alırsak, geriden gelen taşıtların bu bilgiyi alarak önceden durması ya da yola sorunsuz devam etmesi bekleniyor. Lastikteki havanın ayarlanmasıyla, aracın fren kabiliyetinin artması ve fren mesafesinin ayarlanabilmesi sağlanacak.

Günümüzde kullanımda olan araçların ağır aksam ve alt takımlarının, bu sensörlerle birlikte yakın bir gelecekte kullanılmaması bekleniyor. Continental AG Kurumsal İletişim ve Halka İlişkiler Başkanı Felix Gress basın açıklamasında; ''Geliştirilen teknolojinin çok kısa zamanda kullanılması için çalıştıklarını ve lastik üretiminde karahindiba bitkisinin kullanılacağız'' diyerek belirtti. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasıyla doğru orantılı olarak lastiklerin de giderek hafifleyeceği, çok dayanıklı olan bu "akıllı lastikler" ile araçların daha uzun kilometreleri daha uzun vadede kat edebileceği de ayrıca belirtiliyor.

Lastik Araba İklim Continental
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor