Apple Sürücüsüz Otomobil Üretmek İçin Gerekli İzinleri Aldı!

Teknoloji devi Apple'ın uzun süredir üzerinden çalıştığı bilinen sürücüsüz arabayı üretmek için gerekli izinleri aldığı ortaya çıktı! İşte tüm detaylar.

Apple Sürücüsüz Otomobil Üretmek İçin Gerekli İzinleri Aldı!
Apple Sürücüsüz Otomobil Üretmek İçin Gerekli İzinleri Aldı!

Teknoloji devi Apple sürekli olarak yeni teknolojiler geliştirmeye devam ederken bir yandan da Apple sürücüsüz otomobil çalışmaları yürütüyor. Apple'ın daha önceden sürücüsüz otomobil için bir araba markası satın alacağı yönünde haberler çıksa da bunun gerçek olmadığı kısa bir süre içerisinde ortaya çıkmıştı.

Apple'ın uzun süredir yürüttüğü sürücüsüz otomobil çalışmasında görünüşle göre sona gelindi. Kaliforniya Motorlu Taşıtlar İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre Apple sürücüsüz araç geliştirmek için başvuruda bulundu ve Apple'ın bu başvurusu Kaliforniya Motorlu Araçlar İdaresi tarafından kabul edildi.

Bu kararla birlikte artık Apple, Kaliforniya'nın kamuya açık yollarında yetkili mühendislerin gözetimi altında sürücüsüz araç testleri yürütebilecek. Apple bu kararla birlikte sürücüsüz otomobil geliştirmek adına en önemli izni de almış oldu.

Apple'ın bir süredir satışlarında düşüş yaşadığı ve artık eski popülerliği kalmayan iPhone ve Mac bilgisayarlarında yaşadığı gelir kaybını Apple, "Project Titan" adını verdiği sürücüsüz araç projesinde telafi etmek istiyor. Son zamanlarda kullanıcıların sürücüsüz araçlara ilgisinin artmasıyla birlikte Apple'ın da bu alana ister istemez yöneldiğini belirten uzmanlar Apple'ın kendi bünyesinde bir süredir sürücüsüz araç testlerini sürdürdüğünü belirtiyor.

applcar

Ayrıca Apple'la birlikte Kaliforniya eyaletinde sürücüsüz araç projelerini geliştirmek isteyen üreticiler arasında dünyanın lider otomobil üreticilerinden olan Honda, Ford, Nissan, General Motors, BMW, Mercedes Benz ve Volkwagen bulunuyor.

apple-car

Dünyanın bu lider otomobil üreticileri ve Apple ile birlikte ayrıca Google ve elektrikli araç alanında lider olan Tesla ve kullanıcılarına tek tuşla ulaşım imkanı sunan Uber'da Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde sürücüsüz araç testleri yürütüyor. Apple'ın yeni nesil sürücüsüz aracının ilerleyen süreçte ortaya çıkması bekleniyor. 

apple apple car iphone mac
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor