CERN'de Yeni Bir Keşif Daha Yapıldı

İsrailli bilim insanları ile ABD'li bilim insanlarının çalışmaları sonrasında yeni bir parçacığın keşfedildiği belirtildi.

CERN'de Yeni Bir Keşif Daha Yapıldı
CERN'de Yeni Bir Keşif Daha Yapıldı

CERN’de İsrailli ve ABD’li bilim insanları tarafından bir keşif yapıldığı ve tahmin edildiği belirtildi.

Prof. Mark Karliner, Tel Aviv Üniversitesi'nde temel Fizik Okulu parçacık ve Astronomide fizik uzmanı, atomaltı parçacığın bir kütlesini meslektaşı ile birlikte dev parçacık hızlandırıcı ile iki hafta önce ilk kez gözlemledi.

Böylelikle bu gözlem sonucunda anlamlı atomları tutan kuvvetin derinlemesine incelenmesi de yapılabilecek.

CERN'deki İsrailli ve ABD’li bilim adamları, Avrupa Nükleer Araştırma Örgütünde yaptıkları incelemeler ve deneylerde Xi-DC ++ adında bir parçacığın deneysel keşfini açıkladı.

Tel Aviv Üniversitesi'nde teorik fizik konusunda uzman olan Prof. Karliner tarafından, Xi-DC ++ parçacığın kütlesi üç yıl önce tahmin edilen yüzde 99.8 oranında eşit olduğunu kanıtlanırken, Yeni parçacığın Venedik'te düzenlenen Yüksek Enerji Fiziği ve Avrupa Fizik Derneği Kongresi'nde detaylı bir şekilde sunuldu.

Bir kuark temel parçacık malzemesi ve bir bileşenden oluştuğu, Kuarkların ve hadronların, protonları oluşturmak üzere bir araya getirildiği ve nötronlar diye bilinen örnekleri olduğu belirtilirken, Xi-a ++ keşfi daha atomun kohezyonunu sağlayıp kuark arasındaki ilişkileri anlamak için çalışmaların derinleştirileceği belirtildi.

Prof. Karliner, "Daha küçük parçalardan oluşan bu bileşenlere kuarklar denir. Kuarklar hafif veya ağır olabilirken, partiküllerin diğer türlerini oluştururlar ve çeşitli şekillerde bunları birleştirmek için altı farklı çeşidi vardır" dedi.

“Ayrıca bu elektromanyetik kuvvet, doğanın dört temel kuvvetinden biridir ve radyoaktivite ve yerçekiminden sorumlu zayıf bir kuvvettir. Güçlü ve kuvvetli olarak atom çekirdeğinin uyumunu sağlar. Onun kuvveti ve gücü g kuvvetinden 1038 kat daha fazladır” ifadelerini kullandı.

Xi-DC ++ Xi-a ++ CERN Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü ABD İsrail
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor