Çinli Robot Mühendisi Kendi Yaptığı Robotla Evlendi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte yakın zamanda insan gücünün yerini alması beklenen robot teknolojisi, aynı zamanda insanların özel hayatına kadar girmeye başladı. Bunun en basit örneğini geçtiğimiz günlerde Çin'de gördük. Çin'li mühendis Zheng Jiajia, kendi yaptığı robotla evlenerek bir anda ülke gündemine oturdu.

Çinli Robot Mühendisi Kendi Yaptığı Robotla Evlendi
Çinli Robot Mühendisi Kendi Yaptığı Robotla Evlendi Ahmet Faik YILMAZ

Yapay zeka teknolojisi alanında uzman olan Çin'li mühendis Zheng Jiajia, kendi ürettiği bir robotla evlenerek ülkesinde olduğu gibi tüm dünyada bir anda gündem oldu. Daha önce Huawei firmasında da çalışmış olan Zheng Jiajia, sahte ilişkilerden sıkıldığı için böyle bir yöntem seçtiğini açıkladı.

Çin'li mühendis uzun süredir ne kadar çabalasa da bir sevgili bulamadığını, bu nedenle böyle bir proje geliştirdiğini belirtti. Yaptığı robotu tamamen kendi isteklerine göre şekillendirdiğini belirten Zheng Jiajia, yalnız kalmamak için bu robotla evlendiğini açıkladı.

Jiajia'nın geliştirdiği robot yapay zeka teknolojisini de derinliklerine kadar kullanmış. Adına Yingying verdiği robotunun basit Çince kelime ve cümleleri konuşabildiği, aynı zamanda ev işlerinde de oldukça iddialı olduğu belirtildi.

31 yaşında iken yaptığı robotla evlenen Zheng Jiajia'nın düğün merasimine ailesi ve yakın arkadaşları katıldı. 2014 yılında bir süre Huawei firmasında da çalışan Zheng Jiajia, şuan Hangzhou'da Dream Town'da çalışmaya devam ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor