DeepMind Tarafından Geliştirilen Yapay Zeka Kendi Kendine Öğreniyor

Google'ın yapay zeka teknolojisi bölümü olan DeepMind tarafından geliştirilen yapay zekanın kendi kendine öğrenebilme özelliğinin bulunduğu ortaya çıktı.

DeepMind Tarafından Geliştirilen Yapay Zeka Kendi Kendine Öğreniyor
DeepMind Tarafından Geliştirilen Yapay Zeka Kendi Kendine Öğreniyor Ahmet Faik YILMAZ

Son birkaç yıldır hızla artan yapay zeka teknolojisi sayesinde geliştirilen yapay zeka sistemleri, birçok alanda insanlardan daha iyi kavrama, anlama ve düşünme yetisini bünyesinde bulunduruyor. Öyle ki artık yapay zeka teknoloji sistemleri bir insanı tavla, satranç gibi oyunlarda bile yenebilmekte ve üstün gelebilmekte.

Google'ın sahibi bulunduğu DeepMind sisteminin geliştirdiği bir yapay zeka teknolojisi normal yapay zeka teknolojilerinden farklı olarak bir özellik daha bulunduruyor. Geliştirilen yapay zeka sistemi tıpkı insanlar gibi öğrenebilme özelliğini kendisinde barındırıyor. Bu özellik şimdiye kadar geliştirilen yapay zeka sistemleri arasında en kusursuza yakın olanı diyebiliriz.

DeepMind'in geliştirdiği yapay zeka tıpkı insanlar gibi yaşadığı deneyimlerden ders çıkararak yeni yeni şeyleri öğrenebiliyor. Bu özelliğini kullanabilmesi için bir olayın birkaç kez tekrarlanması yeterli olabiliyor. DeepMind ekibi yapay zekayı eğitmek amacıyla atari oyunları oynatıldığını belirtti. Rastgele seçilen 10 atari oyununun bir hafta boyunca oynatılan yapay zeka bu süreç sonrasında bu 10 oyunun en az 7'sini insanlardan daha iyi oynar konuma geldi.

DeepMind ekibi tekrarlayan durumlar sonrası öğrenme yeteneğinin yapay zeka sistemleri için henüz tam anlamıyla yerleşmediğini ve bu sistemin tam eksiksiz çalışabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. İnsanlar gibi öğrenme özelliği bulunan yapay zeka teknolojilerinin gelecekte insanlık için oldukça yararlı sistemler oluşturacağı şimdiden düşünülüyor.

yapay zeka deepmind google yapay zeka oyun
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor