Intel'e Ait Olan İşlemcilerin Risk Altında Olduğu Belirtildi

6. ve de 7. nesil olan Intel işlemcilerin başları Hyper Threading teknolojisi içerisinde bulunan bir mikrokod hatası ile çok büyük bir dertte. Pekala, bu problemden etkilenen işlemciler tam olarak hangileridir?

Intel'e Ait Olan İşlemcilerin Risk Altında Olduğu Belirtildi
Intel'e Ait Olan İşlemcilerin Risk Altında Olduğu Belirtildi

6. ve de 7. nesil  olan Intel işlemcilerin başları Hyper Threading teknolojisi içerisinde bulunan bir mikrokod hatası ile  çok büyük bir dertte. Pekala, bu problemden etkilenen işlemciler tam olarak hangileridir?

Hyper Threading Teknolojilerine sahip olan 6. ve de 7. nesildeki Intel işlemcilerde çok önemli bir hata keşfedilmiş bir halde. İşte, Intel Skylake ve de Kaby Lake işlemcilerde yer alan hata ve de bu hatadan korunabilmenin yolu.

İlk önce, dünya çapında ünlü çip üreticilerinden Intel’e ait Skylake ve de Kaby Lake kod ismine sahip işlemcilerinde yer alan hatadan etkilenmemek amacıyla önlem şeklinde BIOS/UEFI üstünden Hyper Threading teknolojisinin tamamen devre dışı bırakılabilmesinin veyahut güncelleme yapılmasının gerekli olduğunu da belirtelim. Hazırdaki bu durumun farkında bulunan şirket, kullanıcılarının da çok ciddi problemlerle karşılaşmaması amacıyla bazı işlemcilere Nisan ayı itibari ile düzeltmeler sunmaya başlamış olduklarını da ifade etmekte.

Debian sitesine göre, problem Intel yongalarında yer alan bir mikrokod hatası sebebiyle kaynaklanmakta. Bazı durumlar içerisinde kararsızlaşmış olan işlemciler olası bir uygulama ve  de sistem kararlılığı problemlerine neden oluyor ve  de veri hatalarına veyahut kayıplarına neden olabiliyor. Öte yandan, bu problemle bütün işletim sistemlerinde karşılaşılabilecek olduğunun da altı çizilmekte.

7. nesildeki Kaby Lake işlemcilerinde anakart üreticileri için mikrokod düzeltmesi  de BIOS/UEFI güncellemesi şeklinde dağıtılır iken kullanıcıların sahip edildiği donanımla ilgili güncellemeleri resmî websiteleri üzerinden takip etmesi gerekli. 6. nesildeki Skylake işlemciler içinde ekstra bir seçenek durumda olduğu ve de kullanıcıların mikrokodunu kendilerinin günceleyebilecek olduğu belirtilmekte. Bunu gerçekleştirebilmek içinde Debian tarafından sunulmakta olan yönergeye tekrardan göz atabilirsiniz. Tabii ki  de bu seçeneklerin az da olsa teknik beceri gerektirmekte olduğunu belirtelim.

intel hyper threading kaby lake
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor