Robotlar İçin Yüksek Performanslı Yapay Kas Geliştirildi

Bridgestone, özellikle deprem, tufan gibi toplumsal afetlerde kullanılacak robotlar için yüksek performans sunan yapay kas geliştirdi.

Robotlar İçin Yüksek Performanslı Yapay Kas Geliştirildi
Robotlar İçin Yüksek Performanslı Yapay Kas Geliştirildi Ahmet Faik YILMAZ

Bridgestone'un son dönemde özellikle toplumsal olaylarda kullanılmak üzere geliştirdiği teknolojik ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Depremlere karşı binalarda kullanılmak üzere ürettiği sismik izolatörlerin ardından şimdi de robot teknolojisi içim hidrolik tahrik özelliği sunan yüksek performanslı yapay kas projesini geliştirdi.

Tokyo Teknoloji Enstitüsü işbirliği ile robotlarda kullanılmak üzere yapılan yapay kas teknolojisinin insan kasına benzer özellik sunacağı belirtildi.

Kauçuk tüp kullanılarak geliştirilmiş olan kas bu özelliği sayesinde hem boyutuna göre oldukça hafif hem de oldukça dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor. Çarpma ve titreşimlere karşı da oldukça dayanıklı olan bu kas elektrikli motorlar ve hidrolik silindirlerden 5-10 kat daha güç/ağırlık dengesine sahip. Bu teknoloji sayesinde şimdiye kadar geliştirilmiş en güçlü ve enerji açısından en verimli robotlar üretilmiş olacak.

Geliştirilen yapay kas teknoloji sayesinde yakın gelecekte daha küçük boyutta ancak daha dayanıklı robotların üretilmesi sağlanacak.

Bridgestone'un ürettiği yapay kas teknolojisinin kullanılacağı robotların özellikle acil afet durumlarında ve insani yardım amaçlı kullanılması planlanıyor.

robot yapay kas bridgestone teknoloji robot teknolojisi
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Girişimci Metin Akay İnanılmaz Değişimler programı ile gündemde
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor
Boris Volfman: Türk tarımı ihracatta rekora koşuyor